Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.

Δικαιώνοντας για μια ακόμη φορά το μόττο της «χαρά να προσφέρει το καλύτερο», η ΑΒ Βασιλόπουλος, μας προσκάλεσε στο ανανεωμένο , το κατάστημα του μέλλοντος στο ΑΒ Ελληνικό, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 80 της χρόνια. Σε κλίμα Cocooning με ζεστούς χαμογελαστούς «οδηγούς» είχαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τα ολοκαίνουρια τμήματα και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες.

Στην αρχή του τριήμερου φεστιβάλ «ΓΕΥΣΗ από το ΜΕΛΛΟΝ» που πραγματοποιήθηκε στις 17-19 Οκτωβρίου, και μαζί με πολλούς  πελάτες ζήσαμε μια υπέροχη εμπειρία με νέα concepts σε προϊόντα και κατηγορίες.

Καταρχήν να σας πούμε πως το βασικό μυστικό συστατικό της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι η χαρά. Γι’ αυτό έχει καταφέρει να συνδεθεί στην καρδιά και το μυαλό των 2,5 εκατ. πελατών της με την ενσυναίσθηση και την θετική αύρα. Για την ΑΒ, ναι το αισθάνεσαι ότι σαν πελάτης είσαι μοναδικός! Μετατρέποντας πιθανώς ένα κομμάτι «ρουτίνας» στην καθημερινότητα μας, σ’ ένα luxury ταξίδι ικανό ν’ αμβλύνει τις αισθήσεις μας.

Βιωματικό shopping σ ένα κατάστημα με περισσή προσοχή σχεδιασμένο να βοηθά τους πελάτες να επιλέξουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα ανάμεσα σε εξαιρετικά επιλεγμένα brands.

Aυτό θα ενισχύεται με εμπειρίες όπως η συγκεκριμένη που είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε στην La Fromagerie του καταστήματος, που θυμίζει τις διάσημες Fromagerie του Παρισιού, Barthélémy και Fromagerie Laurent Dubois.

ab4

ab5

Σ’ έναν μαγικά διαμορφωμένο χώρο, με μια εκλεκτική συλλογή από εξαιρετικά, σπάνια τυριά μικρών τυροκομείων. Οι ειδικοί -ο cheese expert, Βασίλης Γκαγκαστάθης, και ο sommelier, Άγγελος Αντωνίου- μας συνάντησαν στη La Fromagerie πηγαίνοντάς μας νοητά μια γευστική βόλτα σε κάθε γωνιά του κόσμου, και στην Ελλάδα. Τα κατάφεραν να κλέψουν όλη μας την προσοχή και να μας μυήσουν στην τέχνη της τυροκομίας. Και όλα αυτά, πίνοντας εκλεκτούς οίνους και delicatessen προϊόντα.

ab11

Σειρά τώρα είχε η εκπαίδευση στο νέο -άκρως ενημερωμένο-  τμήμα, την Armonia: Ενα ολοκαίνουριο απόκτημα της ΑΒ πραγματικά για χάζεμα. Δεν ξέρεις τι να πρωτοκοιτάξεις από τα 1,700 με bio πετιγκρί, eco friendly και λειτουργικά προϊόντα. Για να ξετρυπώσεις πάντως ιδέες που αφορούν την υγιεινή σου διατροφή κι επιλογές που συνεισφέρουν στη φροντίδα του πλανήτη μας, δεν έχεις καλύτερο μέρος να πας. Στην Armonia μας υποδέχτηκαν η Food Blogger, Εύα Μονοχάρη, και η  Διατροφολόγος, Κατερίνα Βλάχου, με διαδραστικά workshops και άπειρες φρέσκιες ιδέες για το πόσο αξίζει το wellness στην καθημερινότητά μας και πώς μπορούμε να το εντάξουμε.

ab1

ab2

Ο εσωτερικός μεγάλος περίπατος μας οδήγησε στο αγαπημένο μου κομμάτι του καταστήματος, που δεν είναι άλλο απ’ το Fresh Juice bar.
Δοκιμάσαμε φρέσκους φυσικούς χυμούς και υπέροχα smoothies, με συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών που επιλέξαμε εμείς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αφήσαμε χωρίς να δοκιμάσουμε και τις προτάσεις που μας έκαναν οι άνθρωποι της ΑΒ. Περιλαμβάνει 10 είδη από φρεσκοστυμμένους χυμούς, 5 διαφορετικά smoothies και φρουτοσαλάτες 2 ή 3 φρούτων διαφορετικές ανά εποχή.

ab8

Μέσα στο κατάστημα χαρήκαμε κι έναν νέο μίνιμαλ χώρο του Sushi bar, όπου απολαύσαμε εξαιρετικό φρέσκο Sushi που φτιάχνεται εδώ.

Κι επειδή είμαστε ένα κοινό ήδη εθισμένο στα chat-bots απ’ τα ηλεκτρονικά καταστήματα, αλλά, καθώς τα σύνορα μεταξύ διαδικτύου και εκτός σύνδεσης είναι θολά, εδώ χαρήκαμε που τo ρομπoτάκι, η Pepper, είναι η νέα συντροφιά- που η αλήθεια είναι ότι έκλεψε την παράσταση- μας καλωσόρισε και μας ψυχαγώγησε.

ab9

Σε μια εποχή που όλοι αναζητούμε τον χαμένο μας  χρόνο ενώ μπαίνουμε βιαστικά στο σούπερ μάρκετ  για τις προμήθειες μας ταυτόχρονα έχει αυξηθεί και η ζήτηση σε ποιοτικά προϊόντα.

Στο ΑΒ Ελληνικό- αλλά και στο ΑΒ Μακεδονία- η τεχνολογία έχει σίγουρα κυρίαρχο ρόλο στο να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη.

Οι value adding υπηρεσίες, που έχουν ενταχθεί, διαθέτουν στο οπλοστάσιο τους, νέες τεχνολογίες, oθόνες ψηφιακής σηματοδότησης, για ενημέρωση σε ότι αφορά τις προσφορές και χρήσιμες πληροφορίες για τα προϊόντα, τα νέα και τις υπηρεσίες της ΑΒ.

Επίσης υπάρχουν διάσπαρτα μέσα στο κατάστημα περίφημα κιόσκια αρκούντως ενημερωμένα να σου παρέχουν άμεσα χρήσιμες πληροφορίες, και να σε ενημερώσουν για τα προϊόντα τις προσφορές αλλά και τις συνταγές.

Με υπηρεσίες που φροντίζουν ώστε η εμπειρία στα ψώνια μας να γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία όπως ο έξτρα shopping smart μηχανισμός για σειρά προτεραιότητας στα τμήματα service: για εξοικονόμηση χρόνου και συνέχιση αγορών μέσα στο κατάστημα, μέχρι να  μας έρθει ειδοποίηση στο κινητό μας όταν φτάσει η σειρά εξυπηρέτησης. Όπως κι αυτόματα ταμεία: για αυτόματη γρήγορη κι εύκολη ολοκλήρωση των καθημερινών μας αγορών με μετρητά ή κάρτα.

Και όλα αυτά, σε μια ατμόσφαιρα γιορτής, που είχε μεταμορφώσει όλο το κατάστημα, με οικοδεσπότη το ΑΒ Ελληνικό, και τους ανθρώπους του, και σε ρόλο παρουσιαστή τον ταλαντούχο Γιώργο Λιανό. Το εορταστικό φεστιβάλ συμπληρώθηκε με live cooking sessions στη γωνιά των «Έτοιμων Γευμάτων AB You’ll Love» από τον διάσημο σεφ, Άκη Πετρετζίκη, και πολλή μουσική με Live Broadcast από τον easy 97,2 και το live performance του συγκροτήματος Swingin’ Cats.

ab6

Για μία ακόμα φορά, η ΑΒ μας προσέφερε το καλύτερο και ελπίζουμε να συνεχίσει να πραγματοποιεί ό,τι φανταζόμαστε!

empty alt

Πώς θα φέρεις γρήγορα τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Σε πολλές συνταγές, για παράδειγμα στα κέικ, όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις καλό είναι να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά μπορεί να μη δέσει καλά η ζύμη.
empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

Η φόρμουλα της τέλειας μαρινάδας για μια ζουμερή μπριζόλα

Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας.
empty alt

5 πρωτότυπα καρυκεύματα για το ψητό καλαμπόκι

Το ξέρεις ότι πέρα από χοντρό αλάτι, υπάρχουν πολλά ακόμα υλικά που μπορείς να προσθέσεις στο ψητό καλαμπόκι για να το κάνεις πιο νόστιμο; Ακολουθούν μερικές μόνο ιδέες: -Πέστο βασιλικού και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα -Γιαούρτι και φρέσκα βότανα όπως βασιλικό και ρίγανη -Λιωμένο βούτυρο και...
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Μπιφτέκι: το προτιμάς μίνιμαλ ή… υπερπαραγωγή;

Στα χορτοφαγικά μπέργκερ είναι ξεκάθαρο ότι η βάση (λαχανικό ή όσπριο) συνυπάρχει με ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ψωμί, αυγό, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, δυόσμο και τυρί.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
Back To Top