Το μυστικό για να διατηρήσεις φρέσκα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

222     

Το μυστικό για να διατηρήσεις φρέσκα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

chard
Αν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου (όπως το μαρούλι, το σπανάκι, η ρόκα, το κέιλ) μαραίνονται μέσα σε μόλις μία με δύο μέρες, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Τα πλένεις σχολαστικά σε κρύο νερό. Τα βυθίζεις σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό για τουλάχιστον τρεις φορές προτού τα στραγγίξεις.

2. Στρώνεις χαρτί κουζίνας σε ένα τάπερ ή σε ένα σακουλάκι ασφαλείας και τοποθετείς τα λαχανικά στο εσωτερικό του.

3. Προσθέτεις ένα ακόμη κομμάτι χαρτί και κλείνεις αεροστεγώς το τάπερ ή το σακουλάκι (δεν πειράζει αν παγιδευτεί λίγος αέρας στο εσωτερικό του).

4. Τα βάζεις στο ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο διατηρούνται φρέσκα και τραγανά για πάνω από μία εβδομάδα!