Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Βασικά, το ιδανικό θα ήταν να μην τη φας ούτε εσύ. Γιατί πιθανότατα, ιδιαίτερα αν αποτελείται από πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι και η ρόκα, να έχει «μαραθεί» σε βαθμό αηδίας. Όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στη γεύση. Τι έχεις κάνει λάθος και τι μπορείς να κάνεις την επόμενη φορά με τα περισσεύματα μιας σαλάτας;

Το πρόβλημα το δημιουργεί το ντρέσινγκ. Ακόμα και το «ευαίσθητο» κομμένο μαρούλι μπορεί να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση στο ψυγείο, αρκεί να μην περιέχει ντρέσινγκ. Ο λόγος; Τα υλικά ενός ντρέσινγκ, ιδιαίτερα τα όξινα όπως ο χυμός λεμονιού ή το ξίδι, κάνουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά να μαραίνονται σε χρόνο ρεκόρ. Έτσι, μέσα σε μόλις δώδεκα ώρες μια μαρουσαλάτα παίρνει αξιολύπητη όψη.

Τι μπορούμε να κάνουμε την επόμενη φορά, λοιπόν; Να προσθέσουμε ντρέσινγκ σε όση ποσότητα σαλάτας είμαστε σίγουροι ότι θα καταναλώσουμε αμέσως, ακριβώς πριν τη σερβίρουμε. Αν κόψουμε μια σαλάτα που δεν πρόκειται να φάμε επί τόπου (για παράδειγμα, αν την ετοιμάζουμε για το ταπεράκι του γραφείου), βάζουμε το ντρέσινγκ σε ένα ξεχωριστό δοχείο και το προσθέτουμε στη σαλάτα την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος για φαγητό.

Ποιες σαλάτες εξαιρούνται από τον κανόνα; Όσες περιέχουν στιβαρά λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι ή το λάχανο. Σε τέτοιες περιπτώσεις μάλιστα, προσθέτοντας το ντρέσινγκ μερικές ώρες νωρίτερα δίνουμε το περιθώριο στα λαχανικά να το απορροφήσουν καλύτερα και να γίνουν πιο νόστιμα.

empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Το κοινό λάθος που κάνουμε με τη ζύμη ενός γλυκού ή φαγητού

Οι περισσότερες ζύμες περιέχουν αλεύρι, το οποίο με τη σειρά του περιέχει γλουτένη. Όσο περισσότερο ανακατεύουμε, χτυπάμε ή ζυμώνουμε ένα μείγμα με τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, τόσο πιο σφιχτό γίνεται.
empty alt

Ορεκτικά από πατατάκια: η νέα τάση στα ρεβεγιόν!

Ποιος θα διαφωνούσε ότι τα πατατάκια είναι η ένοχη απόλαυση όλων μας; Τώρα έχεις το ιδανικό άλλοθι να (συνεχίσεις να) τα σερβίρεις στα σπιτικά σου ρεβεγιόν, καθώς το Epicurious.com δημοσίευσε ένα μεγάλο θέμα όπου προτείνει τρόπους να τα μετατρέψεις σε ορεκτικά, συνδυάζοντάς τα με αλλαντικά, τυρί...
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους

Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου
Back To Top