Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος. Ο λόγος για το σπιτικό ρολό κιμά. Υπάρχει όμως ένα μυστικό που μπορεί να το κάνει πιο γευστικό. Ποιο είναι αυτό; Ο βραβευμένος σεφ Rocco DiSpirito, συγγραφέας του βιβλίου «Rocco’s Healthy + Delicious: More than 200 (Mostly) Plant-Based Recipes for Everyday Life», προτείνει να προσθέσεις λίγο καφέ εσπρέσο σε σκόνη.

«Κι όμως, μόλις δύο κουταλάκια του γλυκού εσπρέσο πάνω στο ρολό κιμά δίνει ένταση στη γεύση του», μας διαβεβαιώνει. Ο ίδιος συνιστά επίσης, αντί για ψωμί, να χρησιμοποιήσεις δημητριακά ρυζιού (που προσθέτουμε στο γάλα το πρωί).

«Στο ρολό κιμά, το ψωμί είναι αυτό που δίνει όγκο και υφή», εξηγεί ο σεφ και συγγραφέας. «Αλλά ανακάλυψα ότι τα δημητριακά ρυζιού κάνουν καλύτερη δουλειά από άποψη γεύσης και υφής, όταν συνδυάζονται με κρέας και ζωμό».

Το παραπάνω μείγμα κάνει το ρολό ιδιαίτερα τρυφερό και ζουμερό. Ιδανικά, χρησιμοποίησε άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, αν και λίγο λίπος θα δώσει στη συνταγή ακόμα περισσότερη υγρασία.

Ένα ακόμα tip που μοιράζεται ο παραπάνω ειδικός, για να σου βγει τρυφερό το ρολό; Μην ανακατέψεις υπερβολικά το μείγμα! «Έτσι, θα γίνει σκληρό. Ανακάτεψέ το απαλά, μέχρι να αποκτήσει την υφή της βρεγμένης άμμου στην άκρη της θάλασσας. Μόλις ψηθεί, θα δέσει».

empty alt

Η ελληνική διατροφή το «νέο» βιάγκρα

«Ξεχάστε το βιάγκρα, αρχίστε να τρώτε σαν Έλληνες», υποστηρίζει η «Daily Mail» σε πρόσφατο άρθρο της υπογραμμίζοντας τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και στη σεξουαλική ζωή των ανδρών.
empty alt

5 tips για να διαλέγεις πάντα το σωστό καρπούζι

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.
empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις το κουκούτσι από τα κεράσια

Ακόμα και αν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο, μπορείς να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από τα κεράσια, για να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο φρούτο π.
empty alt

Κουνουπίδι με παρμεζάνα – απλώς εθιστικό

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.
empty alt

Εξωτική παγωμένη απόλαυση με ανανά και γιαούρτι

Αυτό το παγωμένο γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ανανά είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να σε δροσίσει εκείνες τις καυτές μέρες του καλοκαιριού! Συστατικά 1/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού παστεριωμένο ή χωρίς χοληστερόλη 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι...
empty alt

Yummy! Τραγανές cheesy πατάτες με παρμεζάνα

Όταν θες ένα τραγανό comfort food, ο συνδυασμός πατάτες+παρμεζάνα είναι ο ιδανικός  
Back To Top