Περιμένεις κόσμο για το Σαββατοκύριακο; Αντί να τους σερβίρεις κοκτέιλ, μπορείς να τους καλομάθεις κερνώντας τους μια σπιτική γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια.

Περιμένεις κόσμο για το Σαββατοκύριακο; Αντί να τους σερβίρεις κοκτέιλ, μπορείς να τους καλομάθεις κερνώντας τους μια σπιτική γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια. Η συνταγή είναι εκπληκτικά απλή και το αποτέλεσμα μεθυστικά νόστιμο!

Τι θα χρειαστείς;

½ φλιτζ. νερό
½ φλιτζ. ζάχαρη
500 γραμμ. ώριμες φράουλες
2/3 φλιτζ. σαμπάνια ή αφρώδη οίνο

Πώς θα τη φτιάξεις;

Βάζεις τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι, σβήνεις τη φωτιά.

Χτυπάς τις φράουλες στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αναμειγνύεις με ένα σύρμα το σιρόπι, τις φράουλες και τη σαμπάνια.

Μοιράζεις το μείγμα σε καλούπια γρανίτας και το βάζεις στην κατάψυξη να παγώσει, τουλάχιστον για δύο ώρες.

Ξεφορμάρεις και απολαμβάνεις!

Extra tip: Μπορείς αν θέλεις να κρατήσεις μερικές από τις φράουλες, να τις κομματιάσεις και να προσθέσεις τα κομμάτια ολόκληρα στο μείγμα της γρανίτας. Αν δεν έχεις φράουλες, αντικατέστησέ τις άνετα με δύο φλιτζάνια ροδάκινα. Το γευστικό αποτέλεσμα θα θυμίζει κοκτέιλ Μπελίνι.

empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

10 εύκολοι τρόποι να τρως καθημερινά περισσότερα φρούτα και λαχανικά

1. Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα σμούθι. 2. Βάλε μια φρουτοσαλάτα στο πρωινό σου. 3. Πρόσθεσε (περισσότερα) λαχανικά σε ένα σάντουιτς.
empty alt

Πώς θα κάνεις τα πάντα τουρσί σε χρόνο-ρεκόρ

Το μυστικό μιας Σουηδής σεφ θα σου λύσει τα χέρια και θα σε βοηθήσει να μειώσεις δραστικά τα αποφάγια που καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων σου.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
empty alt

Πώς να μαρινάρετε το ψητό της Ανάστασης

  Το βράδυ πριν να μαγειρέψετε το αρνί, φτιάξτε το μείγμα με τα βότανά σας ή τη μαρινάδα σας και απλώστε το σε όλο το κρέας.
empty alt

Cherry time: όλα όσα θες να ξέρεις για τα κεράσια

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
Back To Top