Έχουμε ήδη μιλήσει για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κολοκύθα στη διατροφή σου. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Έχουμε ήδη μιλήσει για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κολοκύθα στη διατροφή σου. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, οι σπόροι κολοκύθας είναι βρώσιμοι, θρεπτικοί και συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία.

Μπορείς να πάρεις σπόρους κατευθείαν από την κολοκύθα και να τους αποξηράνεις ή να πάρεις έτοιμους του εμπορίου. Προτίμησε ωμούς και ανάλατους και δοκίμασε να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή που θα σε ενθουσιάσει με τα αρώματά της και θα ανεβάσει επίπεδο στη γεύση του κλασικού πασατέμπου.

 

Συστατικά

2 φλιτζάνια σπόροι κολοκύθας

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη ή αλεσμένο

1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους παπαρούνας

1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο μέχρι να αφρίσει

seeds

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Απλώνεις τους σπόρους κολοκύθας σε ένα μεγάλο ταψί πάνω σε ένα φύλλο ψησίματος σχηματίζοντας μια ομοιόμορφη στρώση. Ψήνεις, γυρίζοντας πλευρά μία φορά, μέχρι να ψηθούν ελαφρά, περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, συνδυάζεις το αποξηραμένο σκόρδο, το αποξηραμένο κρεμμύδι, τους σπόρους παπαρούνας, το σουσάμι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Αφαιρείς τους σπόρους κολοκύθας από το φούρνο και μεταφέρεις προσεκτικά σε ένα μεσαίο μπολ. Ρίχνεις το ασπράδι πάνω από τους σπόρους κολοκύθας και ανακατεύεις μέχρι να επικαλυφθούν. Πασπαλίζεις με το αρωματικό μείγμα σκόρδου πάνω από τους σπόρους κολοκύθας. Επιστρέφεις τους σπόρους κολοκύθας στο φύλλο ψησίματος και τους απλώνεις σε ομοιόμορφη στρώση. Ψήνεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 10 έως 15 λεπτά. Τους αφήνεις να κρυώσουν και τους απολαμβάνεις!

seedsa

Tip: σε αεροστεγή συσκευασία μπορούν να διατηρηθούν για έως και 3 ημέρες.

 

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 1/4 Κύπελλο

Ανά μερίδα:

79,6 θερμίδες, πρωτεΐνη 3,6 γρ. 7% ΣΗΠ, υδατάνθρακες 9,3 γρ. 3% ΣΗΠ; διαιτητικές ίνες 3,1 γρ. 13% ΣΗΠ, σάκχαρα 0,1 γρ, λίπος 3,5 γρ. 5% ΣΗΠ, κορεσμένο λίπος 0,6 γρ. 3% ΣΗΠ; βιταμίνη Α 10.8IU; βιταμίνη C 0,2 mg, φυλλικό οξύ 2,7 mcg 1% ΣΗΠ, ασβέστιο 19,3 mg 2% ΣΗΠ, σίδερο 0,7 mg 4% ΣΗΠ, μαγνήσιο 45,6 mg 16% ΣΗΠ, κάλιο 167mg 5% ΣΗΠ; νάτριο 300,8 mg 12% ΣΗΠ; θειαμίνη 1% ΣΗΠ. 1/2 υδατάνθρακες, 1/2 λίπος.

 

 

empty alt

Αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Είναι ένας σχεδόν παγκόσμιος κανόνας ότι λίγο πριν το καλοκαίρι ή, όπως η εποχή που διανύουμε, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, είναι η εποχή κατά την οποία οι περισσότεροι θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν λίγο δίαιτα και λίγο γυμναστική για να ετοιμαστούν να ξεχυθούν στις παραλίες για […]
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Καλώς ήρθες, μελιτζάνα!

Οι μελιτζάνες δεν γίνονται μόνο μπριάμ ή τηγανιτές ή ψητές. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι να τις απολαύσεις, αναδεικνύοντας τη νοστιμιά και το άρωμά τους.
empty alt

Τα χειρότερα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα σύμφωνα με τους σεφ

Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το γουακαμόλε

Εκτός από το ότι είναι η πιο απολαυστική μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη και αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες.
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
Back To Top