Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό! Τι θα χρειαστείς: Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους […]

Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό!

Τι θα χρειαστείς:
Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους περίπου 4 εκ., χοντροτριμμένο
Ένα ξυλάκι κανέλας, ελαφρώς ανοιγμένο με μαχαίρι
6 κ.γ. δυνατό μαύρο τσάι ή 6 φακελάκια μαύρο τσάι
¾ κ.γ. σπόροι κάρδαμου, ελαφρώς σπασμένοι
2¾ φλιτζ. γάλα
¼ φλιτζ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)

Πώς θα το φτιάξεις:
1. Βάζεις το τζίντζερ, την κανέλα και 3½ φλιτζ. νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η στάθμη του νερού να κατεβεί κατά το ένα τρίτο και να βγάλουν τα αρώματά τους, περίπου για 20 λεπτά.
2. Βγάζεις το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτεις το μαύρο τσάι και τους σπόρους καρδάμου και τα αφήνεις να σταθούν για 2 λεπτά.
3. Ξαναβάζεις το κατσαρολάκι στη φωτιά και προσθέτεις το γάλα και το σιρόπι σφενδάμου. Αφήνεις να ζεσταθούν, ανακατεύοντας περιστασιακά (μην απομακρυνθείς από το κατσαρολάκι), μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αφρίζει και να βράζει. Αμέσως το απομακρύνεις από τη φωτιά και το αφήνεις να σταθεί για 5 λεπτά. Στραγγίζεις σε λεπτό σουρωτήρι και σερβίρεις ζεστό.

empty alt

3 tips για να μη σβολιάσει το τυρί στη σάλτσα ζυμαρικών

Τι μπορεί να φταίει που η σάλτσα ζυμαρικών σου δεν έχει την επιθυμητή ρευστή, ομοιόμορφη υφή; Ο συνήθης ύποπτος είναι το τριμμένο τυρί που χρησιμοποιείς και ο τρόπος με τον οποίο το χρησιμοποιείς.
empty alt

Με ποια σειρά προσθέτεις στο μπλέντερ τα υλικά για ένα σμούθι;

Για να φτιάξεις ένα σμούθι, αρκεί να ρίξεις τα υλικά στο μπλέντερ. Όμως για να φτιάξεις το καλύτερο σμούθι, πρέπει να τα προσθέσεις με συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητά τους.
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

Έτσι θα μετατρέψεις τα ρεβίθια σε πικάντικα, πεντανόστιμα στραγάλια στο σπίτι

Τα ρεβύθια είναι στην ουσία ψημένα στραγάλια, όμως ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com θα τα κάνεις πιο νόστιμα από ποτέ, ώστε να μπορείς να τα απολαύσεις ως σνακ ενώ παρακολουθείς μια ταινία στο σπίτι ή ακόμα και σε ένα πάρτι, ως συνοδευτικό στο ποτό.
empty alt

Η σος που θα απογειώσει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου!

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός μέσω των τροφίμων;

Με την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το COVID-19 να αλλάζει γρήγορα κάθε μέρα, οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις.
empty alt

Celery time – ή τι λες για έναν χυμό σέλερι;

Πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία σου
Back To Top