Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό! Τι θα χρειαστείς: Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους […]

Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό!

Τι θα χρειαστείς:
Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους περίπου 4 εκ., χοντροτριμμένο
Ένα ξυλάκι κανέλας, ελαφρώς ανοιγμένο με μαχαίρι
6 κ.γ. δυνατό μαύρο τσάι ή 6 φακελάκια μαύρο τσάι
¾ κ.γ. σπόροι κάρδαμου, ελαφρώς σπασμένοι
2¾ φλιτζ. γάλα
¼ φλιτζ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)

Πώς θα το φτιάξεις:
1. Βάζεις το τζίντζερ, την κανέλα και 3½ φλιτζ. νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η στάθμη του νερού να κατεβεί κατά το ένα τρίτο και να βγάλουν τα αρώματά τους, περίπου για 20 λεπτά.
2. Βγάζεις το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτεις το μαύρο τσάι και τους σπόρους καρδάμου και τα αφήνεις να σταθούν για 2 λεπτά.
3. Ξαναβάζεις το κατσαρολάκι στη φωτιά και προσθέτεις το γάλα και το σιρόπι σφενδάμου. Αφήνεις να ζεσταθούν, ανακατεύοντας περιστασιακά (μην απομακρυνθείς από το κατσαρολάκι), μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αφρίζει και να βράζει. Αμέσως το απομακρύνεις από τη φωτιά και το αφήνεις να σταθεί για 5 λεπτά. Στραγγίζεις σε λεπτό σουρωτήρι και σερβίρεις ζεστό.

empty alt

Οι φυτικές ίνες ασπίδα για τις χρόνιες παθήσεις

Μείωση του κινδύνου εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου έχουν όσοι ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Goooodmorning Vietnam! Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις asap την βιετναμέζικη κουζίνα

Χαρμάνι επιρροών από το Λάος, την Καμπότζη και την Κίνα μέχρι τη Γαλλία (λόγω της γαλλικής αποικιοκρατίας που έληξε το 1954) και τις ΗΠΑ, η παραδοσιακή κουζίνα του Βιετνάμ θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές και ισορροπημένες στον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

Τι σημαίνει «ντεγκλασάρω»;

Όταν κάποιος «ντεγκλασάρει», όσο εντυπωσιακό ή εξειδικευμένο κι αν ακούγεται, στην πραγματικότητα κάνει κάτι απλό, που ίσως κάνεις κι εσύ ήδη (αλλά δεν το ξέρεις): Προσθέτει υγρό σε ένα ζεστό σκεύος, ώστε να ξεκολλήσουν από τον πυθμένα όλα τα καραμελωμένα κομμάτια της τροφής που σοτάρει.
empty alt

Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ

Η Πρωτομαγιά είναι μια ιδανική ευκαιρία να οργανώσεις ένα πικνίκ με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή καλούς φίλους.
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Κεφτεδάκια κοκκινιστά γεμιστά με φέτα

Ένα κλασικό comfort food ακόμα πιο δελεαστικό
Back To Top