Μήπως ο καφές σου κρυώνει υπερβολικά σύντομα, από τη στιγμή που θα τον σερβίρεις στο φλιτζάνι; Δοκίμασε το παρακάτω κόλπο για να τον διατηρήσεις ζεστό για περισσότερη ώρα.

Μήπως ο καφές σου κρυώνει υπερβολικά σύντομα, από τη στιγμή που θα τον σερβίρεις στο φλιτζάνι; Δοκίμασε το παρακάτω κόλπο για να τον διατηρήσεις ζεστό για περισσότερη ώρα.

Προτού γεμίσεις το φλιτζάνι σου, προθέρμανέ το. Δηλαδή, γέμισέ το με νερό που μόλις έχεις βράσει στο βραστήρα, άφησε το νερό για λίγα λεπτά, πέταξέ το, και αμέσως μετά ρίξε στο φλιτζάνι καφέ.

Αυτό το κόλπο πιάνει, καθώς τα κεραμικά σκεύη, χάρη στη διόλου ευκαταφρόνητη μάζα τους, απορροφούν και διατηρούν μεγαλύτερη ποσότητα θερμότητας για περισσότερη ώρα. Έτσι, κατά κάποιον τρόπο μετατρέπεις την κούπα σου σε θερμός.

empty alt

Δεν έχεις μπαγιάτικο ψωμί; Έτσι θα το… παλαιώσεις σε λίγα λεπτά

Αν είστε λάτρεις του ψωμιού στο σπίτι, μάλλον θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αναζητήσεις μερικές μπαγιάτικες φέτες για να τις χρησιμοποιήσεις σε συνταγές όπως τα μπιφτέκια και τα κρουτόν αλλά να βρεις μόνο φρεσκο ψωμί, σχεδόν κατευθείαν από το φούρνο! Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα,...
empty alt

Μπορεί ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ να σε κάνει να αδυνατίσεις;

Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος το αποφεύγεις. Έχεις συνέχεια στη δουλειά για αρκετές ώρες και δεν θέλεις να πιεις.
empty alt

Το tip που θα σου λύσει τα χέρια στο μαγείρεμα

Ας πούμε ότι είναι Σάββατο βράδυ και ξαφνικά σου τηλεφωνούν φίλοι για να περάσουν από το σπίτι («για έναν καφέ, δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι») αλλά καθώς αυτοί πάντα ετοιμάζουν τραπέζια υπερπαραγωγή, δεν σου κάνει καρδιά να τους κεράσεις πίτσες από ντελίβερι.
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Μπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης;

Αν σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις σε μια συνταγή το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης, είτε για λόγους υγείας είτε επειδή, απλά, υπάρχει μόνο το δεύτερο στα ντουλάπια σου, τι κάνεις; Σε γενικές γραμμές, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης το αποτέλεσμα είναι πιο […]
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Umami;

Το ουμάμι (Umami),( όπως μαθαίνουμε στη Βικιπαίδεια), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις,μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό.
empty alt

Το «πράσινο» τσίλι… πικάντικο και χορτοφαγικό

Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top