Για να εκτοξεύσεις τη γεύση ενός ψαριού και να το κάνεις πολύ τρυφερό, άφησέ το να μαριναριστεί πριν από το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά.

Για να εκτοξεύσεις τη γεύση ενός ψαριού και να το κάνεις πολύ τρυφερό, άφησέ το να μαριναριστεί πριν από το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά.

Η μαρινάδα σου μπορεί να συνδυάζει οποιαδήποτε από τα παρακάτω υλικά θέλεις και διαθέτεις: σόγια σος, τσίλι σε πάστα ή σε νιφάδες, γλυκό κρασί ή σέρι, ξίδι, διάφορα μπαχαρικά (π.χ. βασιλικό, κόλιανδρο, άνηθο), λίγο μέλι, τζίντζερ και σκόρδο κομμένα σε φέτες ή τριμμένα, λίγο χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού. Αρκεί να διατηρήσεις τα όξινα υλικά σε χαμηλές ποσότητες.

Πλένεις καλά λοιπόν το ψάρι, το αλατίζεις και στη συνέχεια το χαράζεις από κάθε πλευρά για να απορροφήσει μέρος της μαρινάδας. Εναλλακτικά, αντί για μαρινάδα μπορείς να το γεμίσεις με μυρωδικά όπως κρεμμύδι σε φέτες, ξερά μανιτάρια, λιωμένο λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, φρέσκο κόλιανδρο, τζίντζερ, σκόρδο ή λιωμένο τσίλι.

Δεν έχεις χρόνο ούτε για μαρινάδα ούτε για γέμιση; Το πιο γρήγορο tip είναι να πασπαλίσεις το ψάρι με αλάτι και ζάχαρη, να το αφήσεις για δέκα λεπτά (θα δεις να βγάζει υγρασία), στη συνέχεια να το βυθίσεις σε παγωμένο νερό και να συνεχίσεις τη διαδικασία προετοιμασίας του ως συνήθως.

empty alt

Φτιάξε ένα δροσερό γλυκό με το καρπούζι που περίσσεψε

Αν σου έχει περισσέψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα τελευταία καρπούζια του καλοκαιριού και είναι έτοιμο να χαλάσει, μην το πετάξεις.
empty alt

3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα κοτσάνια των μυρωδικών

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις μια λαχταριστή ζεστή σοκολάτα χωρίς γάλα

Ακόμα και αν απέχεις, για λόγους αλλεργίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείς να απολαύσεις αυτή τη συνταγή για ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας, έμπνευση της Αμερικανίδας food editor Anna Monette Roberts, από το Popsugar.com Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει τόσο ωραία...
empty alt

Πίτσα + tortilla = pizzadilla

  Μια εύκολη και διαφορετική πίτσα που θα σε εντυπωσιάσει! Το να φτιάξεις διάφορες εκδοχές πίτσας όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου ή βαριέσαι να ετοιμάσεις το ζυμάρι είναι το μόνο εύκολο.
empty alt

Σάντουιτς με τόνο (άριστα)!

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.
empty alt

Απολαυστικό fondue με πουρέ πατάτας

Αν ψάχνεις μια συνταγή που θα απογειώσει τον πουρέ σου, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος! Αν έχετε ονειρευτεί ποτέ ένα fondue τυριού συνδυασμένο με πουρέ πατάτας, εδώ θα μάθετε πώς θα το φτιάξετε.
empty alt

Λεμονάτη μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.
empty alt

Η καλύτερη και πιο καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου

Μια σαλάτα που χωράει τα πάντα και σε χορταίνει απολαυστικά!
Back To Top