Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι. Τα μπουτάκια κοτόπουλου με τραγανή πέτσα ψήνονται μαζί με ανοιξιάτικα λαχανικά και ολοκληρώνονται με ένα θεϊκό συνδυασμό από κατσικίσιο τυρί και βότανα για ένα δείπνο που αποτυπώνει την υπόσχεση των πιο ζεστών ημερών ενώ φέρνει τις ζεστές αισθήσεις που λαχταράμε.

Το κοτόπουλο:

Ξεκινώντας σε ένα κρύο τηγάνι είναι το μυστικό για την πιο τραγανή πέτσα κοτόπουλου. Τοποθετήστε την πέτσα των κομματιών κοτόπουλο προς τα κάτω, βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήστε το για τουλάχιστον 10 λεπτά. Καθώς το τηγάνι ζεσταίνεται, το λίπος μεταξύ της πέτσας του κοτόπουλου και του κρέατος θα γίνει αργά, αφήνοντας την πέτσα εξαιρετικά λεπτή και τραγανή. Αντισταθείτε στην επιθυμία να μετακινήσετε το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι κατά τη διάρκεια αυτού του αρχικού χρόνου μαγειρέματος, ακόμα και να κρυφοκοιτάξετε από κάτω. Αυτό διαταράσσει το σχηματισμό αυτού του όμορφου τραγανού δέρματος και μπορεί ακόμη και να το σχίσει. Και αν νομίζετε ότι κολλάει, μην πανικοβληθείτε: Το κοτόπουλο θα απελευθερωθεί από το τηγάνι όταν είναι έτοιμο. Απλώς πάρτε μια βαθιά ανάσα και αφήστε το να μαγειρευτεί λίγα λεπτά ακόμα.

Τα λαχανικά:

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ψητό ραπανάκι, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε. Τα ωμά ραπανάκια έχουν μια δυνατή, πιπεράτη μπουκιά, αλλά όταν ψήνονται, αυτή η οξύτητα μειώνεται και τα ραπανάκια γίνονται εξαιρετικά σφουγγάρια για όποιες γεύσεις τα περιβάλλουν. Σε αυτήν την περίπτωση, απορροφούν τη γεύση κοτόπουλου – και τι καλύτερο από αυτό; Όπως μια πατάτα, τα ραπανάκια πρέπει να καρυκεύονται πολύ, οπότε μην ντρέπεστε με το αλάτι.

Οι γαρνιτούρες:

Σε συμφωνία με την ανοιξιάτικη αναλαμπή, αυτό το δείπνο σε ένα τηγάνι περιβάλλεται με άφθονη μέντα, βασιλικό και κατσικίσιο τυρί. Η φρεσκάδα των βοτάνων και η γεύση του τυριού ξυπνούν το πλούσιο κοτόπουλο και λαχανικά. Ακόμα κι αν συνήθως δεν συμπληρώνετε τα γεύματά σας με πολλά φρέσκα βότανα, σας προτρέπω εδώ να ακολουθήσετε την προτροπή μας. Οτιδήποτε φέρει την ένδειξη «άνοιξη» αξίζει να καλύπτεται με πληθωρικότητα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 λεπτά

CAL/SERV:

469

Συστατικά

1 κ.γ. ουδέτερο λάδι

4 μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα με το δέρμα (περίπου 2 κιλά)

2 1/2 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

350 γρ. ραπανάκια, μίσχους, μισοκομμένα

1 καφέ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

200 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια 2".

1/2 φλ. αρακάς, αποψυγμένος

60 γρ. κατσικίσιο τυρί

2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Προθερμάνετε στους 200°. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε λάδι. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και το απλώνετε στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανενόχλητα, μέχρι να ροδίσει η πέτσα του κοτόπουλου, για 10 με 14 λεπτά. Γυρίστε το δέρμα προς τα πάνω και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει στο κάτω μέρος, περίπου 1 λεπτό ακόμα (το κοτόπουλο δεν θα ψηθεί πλήρως). Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώστε τα ραπανάκια με το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε να καλυφθούν με το λίπος του κοτόπουλου. Απλώνετε σε μία στρώση, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και μαγειρεύετε, ανενόχλητα, μέχρι να ροδίσουν στον πάτο, περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέστε το κρεμμύδι και ρίξτε τα ραπανάκια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα σπαράγγια και ανακατέψτε απαλά να ενωθούν. Σπρώξτε τα λαχανικά στις άκρες του τηγανιού και βάλτε το κοτόπουλο στο κέντρο, με την πέτσα προς τα πάνω.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν τα ραπανάκια και το κοτόπουλο να ψηθεί σχεδόν, 8 με 10 λεπτά.

Βήμα 5

Προσθέστε τον αρακά στο τηγάνι, σκορπίζοντας το κοτόπουλο. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ζεσταθεί ο αρακάς και να ψηθεί πλήρως το κοτόπουλο, περίπου 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 6

Τοποθετήστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε με κατσικίσιο τυρί, βασιλικό και δυόσμο. Σερβίρετε μαζί με φέτες λεμονιού.

empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

Ο απόλυτος οδηγός για να βράσεις ένα αυγό

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον ανίδεο στη μαγειρική, στην πραγματικότητα όμως ακόμα και το βράσιμο του αυγού έχει τα μυστικά του.
empty alt

Η ομορφότερη τάση στη γαστρονομία σήμερα κρύβει κινδύνους

Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας.
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

Πάστα σκόρδου: Πώς θα τη φτιάξεις εύκολα

Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολο «τηγανητό» παγωτό

  Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό.
empty alt

Χρυσοί Σκούφοι 2023 - Άλλη μια φορά μεγάλος νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι

30 Χρόνια Χρυσοί Σκούφοι: Με μεγάλο νικητή για ακόμα μία χρονιά τον Έκτορα Μποτρίνι απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Χρυσοί Σκούφοι.
empty alt

Ψημένος σολομός με μουστάρδα και μέλι

Μια σάλτσα που θα αναδείξει το αγαπημένο σου ψάρι
Back To Top