Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.

 

Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.

Αλεύρι δημητριακών και αλεύρι άλλων καρπών

Αποθηκεύστε όλων των ειδών τα αλεύρια -είτε από δημητριακά είτε από άλλους καρπούς- στην κατάψυξη για να τα κρατήσετε πιο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για τα ψημένα αγαθά, θα θέλετε να φέρετε το αλεύρι σας σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε μια συνταγή. Μετρήστε την ποσότητα που θα χρειαστείτε και το βάζετε σε θερμοκρασία δωματίου με το βούτυρο και τα αυγά σας.

Αποθηκεύστε τα καρότα σε ένα βάζο με νερό

Για να κρατάτε φρέσκα τα καρότα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βυθίστε τα σε ένα βάζο με νερό και αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Θα παραμείνουν πιο τραγανά για περισσότερο χρόνο.

Προσθέστε μια χάρτινη πετσέτα στο μαρούλι σας

Πλύνετε και στεγνώστε προσεκτικά το μαρούλι σας και στη συνέχεια προσθέστε ένα φύλλο στεγνής πετσέτας χαρτιού στο ψυγείο σας. Αυτό θα απορροφήσει την υγρασία και θα κρατήσει το μαρούλι πιο φρέσκο για περισσότερες μέρες. Αντικαταστήστε τα φύλλα χαρτού όταν μουσκέψουν!

20190625-Reid-04-750x500

Καταψύξτε (Μην ψύξετε!) Φέτες ψωμιού

Παρά τη λαϊκή πεποίθηση, η ψύξη του ψωμιού το κάνει να μουχλιάζει σε πιο σύντομο διάστημα. Εάν παγώσετε το ψωμί ολόκληρο, θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να ξεπαγώσει. Οι κατεψυγμένες φέτες σημαίνουν ότι χρειάζεται μόνο να ξεπαγώσετε ό,τι χρειάζεστε. Ψήστε το ξανά στο φούρνο στους 350 ° ή σε τοστιέρα.

Αποθηκεύστε το βασιλικό στη θερμοκρασία δωματίου με τις ρίζες στο νερό

Αυτό τον κρατά τα πιο φρέσκο για περισσότερο. Επιπλέον, είναι μια όμορφη πινελιά για τον πάγκο της κουζίνας σας.

Αποθηκεύστε τις ντομάτες στη θερμοκρασία δωματίου

Οι ντομάτες έχουν πολύ πιο φρέσκια και ισχυρότερη γεύση όταν αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου σε σχέση με το ψυγείο. Όταν είναι ψυγμένες, γίνονται μαλακές και πιο ήπιες στη γεύση.

plant-rev

Τυλίξτε τα μπανάνες στο πλαστικό περιτύλιγμα

Ξεχωρίστε τις μπανάνες σας και τυλίξτε κάθε στέλεχος σε πλαστικό περιτύλιγμα (διάφανη μεμβράνη). Αυτό θα βοηθήσει στη συγκράτηση του αερίου αιθυλενίου που ωριμάζει τις μπανάνες. Μην ψύχετε ποτέ μπανάνες! Φυσικά, μόλις οι καφέ μπανάνες, κάνουν το τέλειο ψωμί μπανάνας.

Τυλίξτε το τυρί σας σε χαρτί κεριών ή κερί μέλισσας

Μετά το άνοιγμα των τυριών είναι καλύτερο να τα τυλίξετε σε χαρτί με κερί ή χαρτί μελισσών. Αυτό καλύτερο μοιάζει με το δικό τους κερί και τα κάνει να μη μουχλιάζουν. Το πλαστικό περιτύλιγμα λειτουργεί επίσης, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μεταδώσει μια δυσάρεστη γεύση στο τυρί.

Αποθηκεύστε τα φρούτα και τα λαχανικά χωριστά το ένα από το άλλο

Η αποθήκευση των φρούτων και των λαχανικών προκαλεί την ταχύτερη αποδυνάμωση τους. Φυλάξτε τα σε ξεχωριστά συρτάρια στο ψυγείο. Εναλλακτικά, εάν το προϊόν είναι καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, αποθηκεύστε τα λαχανικά και τα φρούτα σε ξεχωριστές πιατέλες στον πάγκο.

Αποθηκεύστε φρέσκα βότανα σε υγρές πετσέτες χαρτιού

Όταν αγοράζετε βότανα, ξεπλύνετε τα πρώτα, στη συνέχεια τυλίξτε τα χαλαρά σε μια υγρή πετσέτα χαρτιού πριν αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Αυτό θα τους κρατήσει ενυδατωμένα και φρέσκα για περισσότερο καιρό.

Αποθηκεύστε τα μήλα στο ψυγείο

Τα μήλα θα παραμείνουν πολύ περισσότερο στο ψυγείο παρά στον πάγκο. Επιπλέον, τα κρύα μήλα είναι τραγανότερα και έχουν ισχυρότερη γεύση.

empty alt

Επικίνδυνος ο συνδυασμός αλκοολούχων και ενεργειακών ποτών

Εξίσου επικίνδυνη για τους εφήβους με τη λήψη κοκαΐνης, είναι και η ανάμιξη οινοπνευματωδών ποτών με ενεργειακά ροφήματα.
empty alt

Τελικά πόση σοκολάτα είναι καλή σοκολάτα;

Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι μελέτες που αποφαίνονται ότι η κατανάλωση σοκολάτας, που παλαιότερα ήταν στο πυρ το εξώτερον, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου.
empty alt

Ό,τι κι αν έχει περισσέψει από το χτεσινό φαγητό, αξιοποίησέ το σε αυτή τη συνταγή

Αυτό που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την κουζίνα σου είναι μερικές τορτίγιες (μεξικανικές πιτούλες). Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή θελήσεις να εκμεταλλευτείς τα χτεσινά αποφάγια, για να φτιάξεις πεντανόστιμες κεσαντίγιας, που θα λατρέψουν μικροί-μεγάλοι στην οικογένεια.
empty alt

Οι επιστήμονες έκαναν το θαύμα τους: Αποκωδικοποίησαν την… κινόα

Πόσα θαύματα έχουν κάνει οι επιστήμονες; Σε όλα αυτά, προσθέστε και άλλο ένα! Το εν λόγω επίτευγμα αναμένεται να βοηθήσει στη γενετική βελτίωση της κινόα, κάτι που θα συμβάλει στην καλύτερη εμπορική αξιοποίησή της, θα βοηθήσει επίσης στην παγκόσμια διατροφική ασφάλεια, καθώς είναι ένα φυτό που...
empty alt

6 βήματα για νόστιμο και σπυρωτό πιλάφι

Το πιλάφι όταν δεν είναι επιτυχημένο μπορεί να βγει άνοστο, μονότονο, νοσοκομειακό. Αν όμως ξέρεις πώς φτιάχνεται, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα και στον πρωταγωνιστή ενός τραπεζιού.
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

Παγωμένη γρανίτα με ροζέ κρασί

Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης! Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα Τι θα […]
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
Back To Top