Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή. Αν προτιμάτε μια πιο αραιή σούπα, μπορείτε εύκολα να παραλείψετε αυτό το βήμα! Αν θέλετε μια χορτοφαγική σούπα μπορείτε εύκολα να παραλείψετε το μπέικον. Ίσως προσθέσετε λίγη καπνιστή πάπρικα για να απολαύσετε λίγη επιπλέον γεύση!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

8 φέτες μπέικον

2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

4 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 1/2 φλ. γάλα

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1 1/2 φλ. τριμμένο τσένταρ, συν περισσότερο για το σερβίρισμα

Φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα

patatosoup

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, για 8 λεπτά. Στραγγίζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσει, θρυμματίστε σε κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα συνδυάστε τις πατάτες, το μπέικον, το ζωμό κοτόπουλου και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, στο χαμηλό για μισή ώρα.

Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε περίπου τις μισές πατάτες από την κατσαρόλα. Χρησιμοποιώντας έναν ράβδο μπλέντερ, πολτοποιήστε τις υπόλοιπες πατάτες στην κατσαρόλα. Προσθέστε ξανά τις κρατημένες πατάτες.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί το γάλα και το αλεύρι. Προσθέστε γάλα, κρέμα, κρέμα γάλακτος και τυρί στην κατσαρόλα. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρετε με περισσότερο τυρί από πάνω και σχοινόπρασο για γαρνίρισμα.

empty alt

Τι είναι αυτό το λευκό υγρό που βγάζει το φιλέτο του σολομού;

Ίσως έχεις παρατηρήσει, την ώρα που ετοιμάζεσαι να ψήσεις ένα φιλέτο σολομού, ένα λευκό υγρό που βγάζει το ψάρι.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Πικάντικες μπουκίτσες-κουνουπίδι που θα σε ενθουσιάσουν

Η πρώτη αντίδραση ίσως στο άκουσμα της λέξης κουνουπίδι είναι να κλείσεις την μύτη σου. Η συνταγή ωστόσο που θα σου αποκαλύψουμε θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη μέχρι τώρα σχέση σου με αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα Dalgona;

Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix.
empty alt

Σούπα λαχανικών με κινόα

Ένα comfort food δεν χρειάζεται πάντα να είναι λιπαρό η γεμάτο έξτρα θερμίδες, αυτή η απολαυστική σούπα μπορεί να είναι χορτοφαγική, αλλά είναι εξαιρετικά χορταστική χάρη στην κινόα, τα λευκά φασόλια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλινο και θα σου δημιουργήσει το αίσθημα θαλπωρής που έχεις […]
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

All time crepes

Καλά τα πασχαλινά κουλουράκια και τα τσουρέκια, αλλά σαν τις κρέπες δεν έχει – για τέλειο εορταστικό πρωινό ή για μεσημεριανό διακοπών.
empty alt

My blueberry nights margaritas

Λεμονάδα συν blueberries συν τεκίλα ίσον η πιο απολαυστική και πιο καλοκαιρινή εκδοχή των margaritas! Είναι ακριβώς αυτό που σου λείπει.
Back To Top