Χωρίς θερμίδες ψωμιού ή πίτας, αυτές οι τυλιχτές απολαύσεις θα σε «τυλίξουν» γευστικά

Είμαστε πάντα σε επιφυλακή για νόστιμες συνταγές με αλεσμένη γαλοπούλα και αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας. Αυτά τα περιτυλίγματα μαρουλιού ενώνονται γρήγορα (μόλις 20 λεπτά!), είναι εξαιρετικά γευστικά και μπορούν να προσαρμοστούν όπως σας αρέσει. Συμπληρώστε τα με τα αγαπημένα σας toppings taco, πραγματικά όλα πάνε!

Μας αρέσει ο κιμάς γαλοπούλας εδώ επειδή είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, υγιεινή για την καρδιά και γεμάτη άπαχη γεύση, αλλά οπωσδήποτε, αν είστε μεγαλύτερος λάτρης του κιμά κοτόπουλου ή μοσχάρι, και τα δύο θα πρέπει να λειτουργούν και εδώ. Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά μετά το κύριο γεγονός με τους υδατάνθρακες, όλοι θέλουμε να ελαφρύνουμε τα πράγματα και να τους δώσουμε μια μικρή κλωτσιά, και αυτά τα περιτυλίγματα μαρουλιού ταιριάζουν απόλυτα σε αυτόν τον λογαριασμό.

Μιλώντας για αυτό, πήγαμε με σκόνη τσίλι εδώ, αλλά αν δεν το έχετε ή είστε πιο απεχθής στα μπαχαρικά, δοκιμάστε να ανταλλάξετε καρυκεύματα τάκο. Μπορείτε επίσης να γίνετε δημιουργικοί με τις γαρνιτούρες σας—το φρέσκο ​​αβοκάντο ή το γκουακαμόλε, το τυρί, η κρέμα γάλακτος και οι ντομάτες θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τη θερμότητα, επομένως ανακατέψτε τα αγαπημένα σας σε αυτά.

Τα λατρεύουμε ως περιτυλίγματα μαρουλιού, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι βάζουμε αυτό το μείγμα γαλοπούλας ανάμεσα σε σκληρές ή μαλακές τορτίγιες ή πάνω από ρύζι. Αυτή η συνταγή είναι επίσης εξαιρετική για την προετοιμασία γευμάτων: Φτιάξτε μια μεγάλη παρτίδα γέμιση και, στη συνέχεια, πιάστε τη όλη την εβδομάδα όποτε χρειάζεστε ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα ή σνακ με χαμηλούς υδατάνθρακες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 λεπτά

Συστατικά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κιλό κιμάς γαλοπούλας

1 κουτ. αλάτι

1 κ.γ. τοματοπολτός

1 κ.γ. σκόνη τσίλι

1 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 κεφάλια μαρούλι ρομά, τα εξωτερικά φύλλα χωρισμένα

ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Τριμμένο μεξικάνικο τυρί

κομμένες ντομάτες

ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

Ψιλοκομμένο αβοκάντο ή γουακαμόλε

Φρεσκοκομμένο κόλιανδρο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τη γαλοπούλα και αλατίζετε. Μαγειρέψτε, σπάζοντας το κρέας με την πλευρά ενός κουταλιού, μέχρι να ψηθεί το κρέας, για 4 λεπτά.

Ρίξτε τον πελτέ ντομάτας και τη σκόνη τσίλι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ζωμό και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει, περίπου 2 λεπτά ακόμα.

Διπλασιάστε τα φύλλα μαρουλιού. Μοιράζετε το μείγμα του κρέατος στα φύλλα. Πασπαλίζετε με τυρί, ντομάτα, κρεμμύδι, αβοκάντο και κόλιανδρο και σερβίρετε.

empty alt

Το αυγό απομακρύνει το εγκεφαλικό

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
empty alt

Βγήκε η λίστα με τα «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά του 2017

Εκεί που πας να κάνεις την ανατροπή και να βάλεις στη ζωή σου τα φρούτα και τα λαχανικά, στα οποία βασίζεται εξάλλου η μεσογειακή διατροφή αλλά και το μυστικό της υγείας, βγαίνει μια λίστα και το μετανιώνεις στη στιγμή.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Σεφ – και ξέρουμε πώς να την γιορτάσεις

Πριν (και μετά τον κορωνοϊό) το να βγαίνεις για φαγητό σε εστιατόρια ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο αγαπημένες σου δραστηριότητες (αλλά και πολλών ανθρώπων επίσης), επειδή έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την καλύτερη κουζίνα αλλά και να δοκιμάσεις συνταγές από όλες τις κουζίνες […]
empty alt

Γλυκές ή αλμυρές – οι κρέπες ταιριάζουν με όλες τις προτιμήσεις

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Vamos! Η μεξικάνικη κουζίνα είναι ο πιο hot καλοκαιρινός γευστικός προορισμός

Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
empty alt

Απολαυστική σούπα με κοτόπουλο και ρύζι

Υγιεινή και ζεστή, ό,τι πρέπει για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία
Back To Top