Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε. Ιδανικά για ένα κρύο βράδυ ή όταν θέλετε να χαρίσετε στον εαυτό σας ένα έξτρα συναίσθημα θαλπωρής και απόλαυσης. Αν η αγκαλιά ήταν πιάτο, θα ήταν αυτό!

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 συσκευασία manicotti (225 γρ.)

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. τοματοπολτός

800 γρ. θρυμματισμένη ντομάτα

2 1/2 φλ. τυρί ρικότα

1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο βασιλικό, και περισσότερο για γαρνίρισμα

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

manic

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα manicotti μέχρι al dente, 5 λεπτά. Στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, 6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε 2 λεπτά ακόμη, μέχρι το σκόρδο να μυρίσει και ο ντοματοπελτέ να σκουρύνει.

Προσθέτουμε θρυμματισμένες ντομάτες (με χυμούς) και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή. Σιγοβράζουμε 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη γέμιση τυριών: σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη ρικότα, 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, βασιλικό και ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε.

Στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού, βάζουμε μερικές κουταλιές σάλτσας. Απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση. Γεμίζουμε με κουτάλι τα έτοιμα manicotti με το μείγμα τυριών και τα βάζουμε δίπλα δίπλα στο ταψί, επαναλαμβάνοντας μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα τυριών. Συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε από πάνω με έξτρα μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να αφρατέψει, 15 με 20 λεπτά. Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

5 αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από κρητικά μοναστήρια

Όσοι έχουν επισκεφτεί και ζήσει για λίγες μέρες σε μοναστήρι ξέρουν καλά πόσο μεγάλη αξία αλλά και εξαίσια γεύση έχει η μοναστηριακή κουζίνα.
empty alt

Μια από τις πιο απλές συνταγές για σπιτικά μπισκότα στον κόσμο

Περιμένεις φίλους στο σπίτι, τους οποίους θα ήθελες να κεράσεις ένα σπιτικό γλυκό αλλά έχεις ελάχιστο χρόνο για να το φτιάξεις; Η παρακάτω συνταγή για μπισκότα με φιστικοβούτυρο από το Southern Living.com είναι μια λύση χωρίς συμβιβασμούς, γιατί εκτός του ότι είναι γρήγορη δίνει και πεντανόστιμο...
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

8 tips για να μειώσεις στο ελάχιστο τη σπατάλη φαγητού

Το σενάριο είναι γνωστό: ανοίγεις το ψυγείο να πάρεις εκείνα τα λαχανικά που είχες αγοράσει πριν από λίγες (;) μέρες, για να διαπιστώσεις ότι έχουν γίνει ήδη αποικία για κάθε είδους μικροοργανισμούς.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φιλετάρεις φρέσκιες σαρδέλες

Ακόμα και αν οι σαρδέλες κονσέρβας σού λύνουν τα χέρια, τίποτα δεν συγκρίνεται σε γεύση με τις φρέσκιες σαρδέλες.
empty alt

Mac & cheese με κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
Back To Top