Θέλεις να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη γέμιση ενός σάντουιτς, αλλά προσπαθείς να κόψεις θερμίδες, ιδιαίτερα από υδατάνθρακες, ενόψει του καλοκαιριού; Αντικατέστησε το ψωμί με αγγουράκι! Αυτή την έξυπνη και δροσιστική ιδέα δίνει το Delish.com Συνταγή για σάντουιτς με αγγουράκι Τι θα χρειαστείς (για 4 μερίδες): 4 αγγουράκια […]

Θέλεις να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη γέμιση ενός σάντουιτς, αλλά προσπαθείς να κόψεις θερμίδες, ιδιαίτερα από υδατάνθρακες, ενόψει του καλοκαιριού; Αντικατέστησε το ψωμί με αγγουράκι! Αυτή την έξυπνη και δροσιστική ιδέα δίνει το Delish.com

Συνταγή για σάντουιτς με αγγουράκι

Τι θα χρειαστείς (για 4 μερίδες):
4 αγγουράκια
½ φλιτζ. χούμους
4 φέτες γαλοπούλα
4 φέτες μοτσαρέλα
4 ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
¼ φλιτζ. τυρί φέτα
2 κ.σ. ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στη μέση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Ξερή ρίγανη, αλάτι

Πώς θα τα φτιάξεις:
1. Κόβεις τα αγγουράκια στη μέση κατά μήκος. Αφαιρείς με ένα κουτάλι τα σπόρια τους και τα πετάς.

2. Απλώνεις το χούμους στο εσωτερικό τους. Προσθέτεις τη γαλοπούλα, τη μοτσαρέλα, την ντομάτα, τη φέτα και τις ελιές.

3. Ανακατεύεις το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Περιχύνεις το μείγμα πάνω από τα ανοιγμένα αγγουράκια, κλείνεις τα σάντουιτς και σερβίρεις.

Tip: Οι προτάσεις των υλικών της γέμισης είναι ενδεικτικές. Μπορείς να πειραματιστείς με άπειρους συνδυασμούς!

Δες το σχετικό βίντεο εδώ.

empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το κοτόπουλο στήθος

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.
empty alt

3 άγνωστα tips για να διατηρείς φρέσκιες τις ντομάτες σου

Ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσεις τις ντομάτες σου φρέσκιες είναι να τις κρατήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, ας πούμε στον πάγκο της κουζίνας, σωστά; Όχι απαραίτητα.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Ψήνεσαι να δεις την μπάμια αλλιώς

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φαγητά του ελληνικού καλοκαιριού επιστρέφει ανανεωμένο και προσπαθεί να σε πείσει για τις gourmet χάρες του – επιπλέον, διαθέτει ένα σούπερ ωφέλιμο διατροφικό προφίλ.
empty alt

Ρύζι με κάρυ – πικάντικο και γευστικό

Αυτή η εκδοχή του ρυζιού κάρυ είναι ένα είδος πιλάφι: το ρύζι βράζει σε αρωματικό βούτυρο πριν γίνει εντελώς.
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση
Back To Top