Αυτή είναι η πιο προσαρμόσιμη σούπα. Είναι γευστική, απίστευτα υγιεινή και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα της το υπόλοιπο χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας που έχει περισσέψει και που θα της δώσει μια έξτρα νοστιμιά.

Αυτή είναι η πιο προσαρμόσιμη σούπα. Είναι γευστική, απίστευτα υγιεινή και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα της το υπόλοιπο χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας που έχει περισσέψει και που θα της δώσει μια έξτρα νοστιμιά. Απλώς προσθέστε τα στα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος, ίσα για να ζεσταθούν.

Για να αποθηκεύσετε τη σούπα, αφήστε την να κρυώσει εντελώς πριν την φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο για 3 έως 5 ημέρες στο ψυγείο. Εναλλακτικά μπορείτε να την καταψύξετε έως και 2 μήνες.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 καρότα, ψιλοκομμένα

2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένο

1/2 κουτ. τσίλι σε σκόνη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 (425 γρ.) κουτί λευκά φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουτ. φύλλα θυμαριού

4 φλ. ζωμό κοτόπουλου (ή λαχανικών) με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 φλ. νερό

1/2 μεγάλο κεφάλι λάχανο, ψιλοκομμένο

1 (425 γρ.) κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες

Νιφάδες κόκκινου πιπεριού

2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερος για γαρνίρισμα

laxanosoupa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή χύτρα) σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο και αλατοπιπερώστε και το τσίλι σε σκόνη. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 5 με 6 λεπτά. Ρίξτε τα φασόλια, το σκόρδο και το θυμάρι και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τον ζωμό και το νερό και αφήστε να σιγοβράσει.

Ρίξτε τις ντομάτες και το λάχανο και σιγοβράστε μέχρι να μαραθεί το λάχανο, περίπου 6 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και τον μαϊντανό. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρετε με περισσότερο μαϊντανό, αν χρησιμοποιείτε.

empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

Ποπκόρν με σοκολάτα: πώς θα το φτιάξεις

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

4 tips για πεντανόστιμο ψητό κοτόπουλο

Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα.
empty alt

Ποια φρέσκα τρόφιμα κρατάνε περισσότερο

Μήλα Αυτό το βολικό και προσιτό φρούτο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες στο ψυγείο. Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής, τοποθετήστε τα μήλα σε μια πλαστική τσάντα στο συρτάρι.
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
empty alt

Marry Me Pasta – μια συνταγή όλο αγάπη για ζυμαρικά!

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών
Back To Top