Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers

Αυτή η εκδοχή alfredo με μπέικον σκόρδου είναι η απόλυτη απόλαυση της εβδομάδας, με ζουμερές γαρίδες, καπνιστό μπέικον και μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα που θα κάνει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν από απόλαυση.

Συνολικός χρόνος

25 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας

15 λεπτά

Ώρα μαγειρέματος

10 λεπτά

Απόδοση

4 μερίδες

Συστατικά

6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες

455 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

½ μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (480 mL)

500 γρ. fettuccine, μαγειρεμένο

1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (110 γρ.)

½ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό (20 γρ.), ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή άλλο σκεύος σοτάρετε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και αδιαφανείς. Αφαιρέστε τις γαρίδες και το μπέικον από το σκεύος, αφήνοντας πίσω τυχόν λιπαρά από το μαγείρεμα του μπέικον.

Προσθέστε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το σκόρδο στο ίδιο σκεύος και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει.

Προσθέτετε την κρέμα και αφήνετε να πάρει μια βράση.

Μόλις πάρει βράση η κρέμα προσθέτετε το φετουτσίνι. Επιστρέψτε τις γαρίδες και το μπέικον στο σκεύος, μαζί με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να καλύψει όμορφα τις γαρίδες και τα ζυμαρικά.

Θερμίδες διατροφής: 2185 Λιπαρά: 125 γραμμάρια Υδατάνθρακες: 192 γραμμάρια Φυτικές ίνες: 9 γραμμάρια Σάκχαρα: 20 γραμμάρια Πρωτεΐνη: 103 γραμμάρια

empty alt

Το αυγό απομακρύνει το εγκεφαλικό

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
empty alt

Φτιάξε τη σος για τη σαλάτα του Καίσαρα σε 5 βήματα

Όχι τυχαία, η σαλάτα του Καίσαρα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, αφού φτιάχνεται με λίγα υλικά, αξιοποιεί ιδανικά τα περισσεύματα του κοτόπουλου και είναι πολύ νόστιμη! Ένα από τα μυστικά της, βέβαια, είναι το σπιτικό ντρέσινγκ, που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά, αρκεί να […]
empty alt

Τα τυριά της Λήμνου

H Λήμνος, ο σιτοβολόνας της Αθήνας τους κλασικούς χρόνους της Αρχαιότητας, το πεδινότερο νησί του Αιγαίου, χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και για τη μεγάλη παράδοση που έχει στην παρασκευή τυριών, που είναι φημισμένα για την ποιότητα παρασκευής και τη...
empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Αντίο ροζέ (κρασί), καλώς ήρθες gose (μπίρα)

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.
empty alt

Αυτές τις γλυκιές μπάρες λεμονιού θα τις λατρέψεις

Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα.
empty alt

Διεθνής Μέρα Ιρλανδικού Καφέ κι έχεις πολλούς λόγους να την τιμήσεις

Σε μια κρύα, υγρή μέρα το 1942 (ή για άλλους το 1943), κουρασμένοι ταξιδιώτες στο μικρό αεροδρόμιο Shannon στη νοτιοδυτική Ιρλανδία βρήκαν θαλπωρή στο εστιατόριο-καφέ του σεφ Joe Sheridan.
empty alt

French Bread Pizza – μια εύκολη συνταγή που θα σας ταξιδέψει σε γαλλικό μπιστρό

Ξέρουμε όλοι αυτό το συναίσθημα: Λαχταράτε τη σπιτική πίτσα, αλλά τη θέλετε γρήγορα—δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με την λεπτή ζύμη πίτσας. Η λύση; Πάρτε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί και ετοιμαστείτε για την απολαυστικότερη εμπειρία πίτσας. Αντί να ασχολείστε με τη ζύμη, χρησιμοποιήστε μια μπαγκέτα...
Back To Top