Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

3 καλοί λόγοι να ξεκινήσεις να πίνεις χυμό βύσσινο

0     

3 καλοί λόγοι να ξεκινήσεις να πίνεις χυμό βύσσινο

Τα νέα μόλις μας έφτασαν από τα διατροφικά ερευνητικά κέντρα της Αμερικής, γι’ αυτό κάνε λίγο χώρο στο ντουλάπι της κουζίνας σου γρήγορα. Εκεί θα αποθηκεύσεις την πιο πρόσφατη σούπερ τροφή, που θα βοηθήσει τους πονεμένους σου μυς να αναρρώσουν γρήγορα, θα σε απαλλάξει από τις ατέλειωτες βραδιές που μένεις ξάγρυπνη να μετράς προβατάκια και πολλά ακόμη. Πρόκειται για τα βύσσινα, τα οποία αρκεί να τα καταναλώσεις φρέσκα ή και αποξηραμένα για να δεχτείς τα πολλαπλά οφέλη τους. Σύμφωνα με τη Lona Sandon, R.D., αναπληρώτρια καθηγήτρια Διατροφολογίας στο University of Texas Southwestern και εκπρόσωπο της American Dietetic Association, 1 φλιτζάνι φρέσκα βύσσινα ή 1/2 φλ. αποξηραμένα έχουν την ίδια διατροφική αξία με ένα ποτήρι από το χυμό τους. Ας δούμε τρεις τρόπους με τους οποίους μας ωφελούν:

1. Σου δίνει ενέργεια στην άσκηση

Πώς: Η γλυκόζη και η φρουκτόζη είναι απλοί υδατάνθρακες που πέπτονται εύκολα και γρήγορα, δίνοντας στους μυς σου την επιπλεόν ενέργεια που χρειάζονται για ενδυνάμωση κατά τη διάρκεια της άσκησης. Πίνε 1 ποτήρι χυμό βύσσινο πριν το πρόγραμμά σου για να γεμίσεις τις αποθήκες υδατανθράκων στον οργανισμό σου.

2. Σε προστατεύει από τον πόνο
Πώς:
Περιέχει ανθοκυανίνη, ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες που έχει τη δράση της ιβουπροφαίνης στο σώμα. Οι δρομείς που ήπιαν από 11/2 ποτήρι χυμό βύσσινο κάθε μέρα επί 2 εβδομάδες πριν από ένα σημαντικό αγώνα, μετά τον τερματισμό ένιωθαν λιγότερο πόνο από την ομάδα ελέγχου.

3. Σε… νανουρίζει
Πώς:
Η μελατονίνη που περιέχει -μία ορμόνη που ρυθμίζει τον ύπνο μας- μας βοηθά να κοιμόμαστε σαν αγγελούδια. Πρόσφατη μελέτη που παρουσιάστηκε στην επιστημονική Journal of Medicinal Food, αναφέρει ότι οι πάσχοντες από αϋπνία οι οποίοι έπιναν 1 φλιτζάνι χυμό βύσσινο τη μέρα επί 2 εβδομάδες, μπόρεσαν στο τέλος να αποκοιμηθούν 20 λεπτά νωρίτερα και πιο βαθιά από το γκρουπ ελέγχου που δεν έπινε βύσσινο.

ΠΗΓΗ: www.allyou.gr