Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

0     

Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες αν όχι όλες οι συνταγές τής Ελληνικής κουζίνας ξεκινούν πάντα με το αργό τσιγάρισμα των ψιλοκομμένο κρεμμυδιών. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει γιατί δίνουν ένα ιδιαίτερο άρωμα στο φαγητό, άλλοι γιατί γίνεται πιο μεγάλη η ποσότητα, του φαγητού με κάποιο πιο οικονομικό υλικό και βέβαια και τα δύο είναι σωστά αλλά η πραγματική αιτία που το κρεμμύδι περιλαμβάνεται στις περισσότερες συνταγές και ιδιαίτερα στην έναρξη, είναι λόγω τής υψηλής περιεκτικότητας ζάχαρης (καλής ζάχαρης). Έτσι το φαγητό έχει μία ιδιαίτερη νοστιμιά βέβαια και η μυρωδιά ενός τσιγαρισμένου κρεμμυδιού πάντα δίνει το σύνθημα ότι κάτι νόστιμο ετοιμάζεται, αλλά και η γλύκα του, είναι ακαταμάχητη το κρεμμύδι ψημένο στο φαγητό, δεν μυρίζει καθόλου δυσάρεστα και δεν έχει γευστικά καμία σχέση με το ωμό κρεμμύδι να το χρησιμοποιείται είναι υγιεινό.

Μελίνα Σελάλμα
Διατροφολόγος
Melinas delight cuisine