Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Ποιες τροφές θα ενισχύσουν τις αμυντικές ικανότητες του οργανισμού σου

0     

Ποιες τροφές θα ενισχύσουν τις αμυντικές ικανότητες του οργανισμού σου

WLQ6euC2cXpQtfDjHNYiFF

Καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται, η λήψη καθημερινών προφυλάξεων, όπως το πλύσιμο των χεριών, η κοινωνική απομόνωση, η άσκηση και ο επαρκής ύπνος είναι το κλειδί για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

Παράλληλα, διατηρώντας μια υγιεινή διατροφή για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί επίσης να σας δώσει ένα πλεονέκτημα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία έρευνα σχετικά με τα τρόφιμα που βοηθούν ειδικά στην καταπολέμηση του COVID-19.

Ωστόσο, προηγούμενες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας και να ενισχύσει την ικανότητα του σώματός σας να καταπολεμήσει άλλους επικίνδυνους ιούς.

Δείτε τις top επιλογές

Κόκκινες πιπεριές

Οι κόκκινες πιπεριές κυριαρχούν όταν πρόκειται για φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο πιπεριές περιέχει περίπου το 211% της ημερήσιας σας αξίας βιταμίνης C. Αυτό είναι περίπου δύο φορές περισσότερο από ένα πορτοκαλί (106%).

Η καθημερινή πρόσληψη βιταμίνης C είναι απαραίτητη για την καλή υγεία, επειδή τα σώματά μας δεν την παράγουν φυσικά, υποστηρίζουν οι γιατροί.

Προτείνετε να τις τρώτε ωμές στη σαλάτα σας.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C. Μόλις μισό φλιτζάνι περιέχει το 43% της ημερήσιας αξίας βιταμίνης C. Το μπρόκολο είναι γεμάτο με φυτοχημικά και αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, περιέχει επίσης βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηρίων και των ιών.

vllkytj9i01gbps2g-750x500

Ρεβίθια

Τα ρεβίθια περιέχουν πολλές πρωτεΐνες, ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό από αμινοξέα που βοηθούν στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση των ιστών του σώματος. Συμμετέχει επίσης στη σύνθεση και διατήρηση ενζύμων για να διατηρηθεί η σωστή λειτουργία των συστημάτων μας. Τα ρεβύθια είναι επίσης εφοδιασμένα με ψευδάργυρο, το οποίο βοηθά τον έλεγχο του ανοσοποιητικού συστήματος και ρυθμίζει τις ανοσολογικές αντιδράσεις.

Φράουλες

Μισό φλιτζάνι φράουλες προσφέρουν το 50% των αναγκών της βιταμίνης C για την ημέρα. Η βιταμίνη C είναι μεγάλη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος επειδή μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες που συχνά εκτίθενται στο περιβάλλον.

Σκόρδο

Όχι μόνο το σκόρδο είναι γεμάτο γεύση, αλλά είναι γεμάτο με οφέλη για την υγεία όπως η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. «Οι δυνατότητες ενίσχυσης της ανοσίας του σκόρδου προέρχονται από τη μεγάλη συγκέντρωση ενώσεων που περιέχουν θείο, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση ορισμένων λοιμώξεων. Το σκόρδο έχει αποδειχθεί στο παρελθόν για να βοηθήσει να αποφευχθεί το κοινό κρυολόγημα. Μπορείτε να προσθέσετε σε αυτό οτιδήποτε – από σάλτσα ζυμαρικών και σάλτσες σαλάτας μέχρι σούπες και πιάτα ανακατεύοντας. Προτείνει να σκοπεύετε να καταναλώσετε δύο έως τρία σκελίδες την ημέρα.

Mushroom-750x500

Μανιτάρια

Ενώ η έκθεση στον ήλιο είναι η καλύτερη πηγή βιταμίνης D, μπορεί επίσης να παρέχεται από κάποια τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των μανιταριών. Μια επισκόπηση 2018 των μανιταριών ως πηγή βιταμίνης D διαπίστωσε ότι η «βιταμίνη του ήλιου» μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της απορρόφησης του ασβεστίου, η οποία είναι καλή για την υγεία των οστών και μπορεί επίσης να προστατεύσει από κάποιους καρκίνους και αναπνευστικές παθήσεις.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και γεμάτο αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των ανοσοποιητικών μας κυττάρων από περιβαλλοντικές βλάβες. Επιπλέον, έχει βήτα καροτίνη, η οποία είναι η κύρια πηγή διατροφής της βιταμίνης Α – ένα ουσιαστικό συστατικό της σωστής ανοσολογικής λειτουργίας. Όπως το μπρόκολο, είναι καλύτερο να καταναλώσετε σπανάκι ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένο.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια μεγάλη πηγή προβιοτικών, τα οποία είναι καλά βακτήρια που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου και ανοσοποιητικού συστήματος. Πρόσφατες μελέτες έχουν επίσης βρει ότι τα προβιοτικά είναι αποτελεσματικά για την καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος, της γρίπης -κι άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων. Αν είστε σε δίαιτα χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα μπορείτε να επωφεληθείτε από τις επιλογές γιαουρτιού από γάλα αμυγδάλου.

Ηλιόσποροι

Οι ηλιόσποροι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μικρή αλλά ισχυρή, μόνο μία χούφτα ξηρών ηλιόσπορων μπορεί να σας δώσει 49% της ημερήσιας αξίας βιταμίνης Ε.