Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

27-28 Μαΐου: Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι γεμάτο κρασί!

0     

27-28 Μαΐου: Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι γεμάτο κρασί!

Άκρως οινικό θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς τα οινοποιεία της Ελλάδας συμμετέχουν στην καμπάνια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού «Ανοιχτές Πόρτες 2017».

Για δύο ημέρες, 27 και 28 Μαΐου, οινοποιεία από άκρη σε άκρη της Ελλάδας θα ανοίξουν τις πόρτες τους και θα υποδεχτούν όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την εμπειρία του κρασιού, από το πώς φτιάχνεται μέχρι το ποιος είναι ο σωστός τρόπος να δοκιμάζουμε ένα κρασί.

Ακόμα και αν δεν είσαι «μύστης» του κρασιού, αλλά απλά απολαμβάνεις ένα ποτηράκι με το φαγητό ή στην έξοδό σου, αξίζει να ανακαλύψεις τα μυστικά που κρύβει ένα από τα πιο ονομαστά προϊόντα της χώρας μας αλλά και να γνωρίσεις παράλληλα τους ανθρώπους που το φτιάχνουν.

anoixtes_portes_afisa

Κτήματα και οινοποιεία έχουν ετοιμάσει ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για να συνοδεύσουν τις δοκιμές κρασιού και τις περιηγήσεις στους αμπελώνες, που περιλαμβάνουν από πάρτι και μαθήματα μαγειρικής μέχρι πεζοπορίες και εκθέσεις τέχνης.

Μπορείς να μάθεις ποια οινοποιεία συμμετέχουν στις «Ανοιχτές Πόρτες 2017» εδώ.

Εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να διαλέξεις τα οινοποιεία της περιοχής που θέλεις να επισκεφτείς, να σχεδιάσεις τη διαδρομή σου και να φέρεις μαζί σου την καλή σου διάθεση.

Εβίβα!