Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Έρχεται το αβοκάντο-γίγας

0     

Έρχεται το αβοκάντο-γίγας

avozilla

Αν δεν έχεις σιχαθεί ακόμα τα αβοκάντο, τώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το κάνεις. Γιατί μόλις εθεάθη στη μακρινή γη της Αυστραλίας ένα αβοκάντο γίγας ονόματι Avozilla, που πήρε το όνομά του από το avocado και το κινηματογραφικό τέρας Godzilla. Μόνο που το Avozilla δεν είναι προϊόν ραδιενεργών αποβλήτων αλλά μιας αυστραλιανής φάρμας όπου τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται μια σπάνια, φυσική (και όχι γενετικά τροποποιημένη) ποικιλία τεράστιων αβοκάντο.

Όσοι το έχουν δοκιμάσει πάντως λένε ότι το Avozilla δεν χάνει σε γεύση ό,τι κερδίζει σε μέγεθος. «Συχνά τα μεγάλα φρούτα και λαχανικά δεν έχουν τόσο καλή γεύση όσο τα μικρότερα, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για ένα ιδιαίτερα νόστιμο φρούτο», υποστηρίζει ο παραγωγός των γιγαντιαίων αβοκάντο, David Groves.

Το μόνο προφανές μειονέκτημα για τον καταναλωτή; Δεδομένου ότι το αβοκάντο μαυρίζει γρήγορα από τη στιγμή που θα κοπεί, αυτός πρέπει να ετοιμάζει πάρτι με γκουακαμόλε ή να το χρησιμοποιήσει σε μεγάλες ποσότητες στο φαγητό για να μην καταλήξει να πετάξει το μισό. Κατά τα άλλα, όλα δείχνουν πως ο Avozilla θα ξεπεράσει σύντομα τα σύνορα της πατρίδας του για να κατακτήσει και τον υπόλοιπο κόσμο.