Πανδαισία  χρωμάτων, ανατρεπτικοί συνδυασμοί  λαχανικών και οσπρίων, ασυνήθιστα συστατικά όπως γλυκοπατάτες, ρομανέσκο και ραντίτσιο σε εμπνευστικές συνταγές, πρωταγωνιστούν στη νέα τηλεοπτική ταινία της Knorr με μήνυμα «Κάτι καλό ξεκινάει από το πιάτο σου»! Στόχος της Knorr είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους να εντάξουν στη διατροφή τους μια […]

Πανδαισία  χρωμάτων, ανατρεπτικοί συνδυασμοί  λαχανικών και οσπρίων, ασυνήθιστα συστατικά όπως γλυκοπατάτες, ρομανέσκο και ραντίτσιο σε εμπνευστικές συνταγές, πρωταγωνιστούν στη νέα τηλεοπτική ταινία της Knorr με μήνυμα «Κάτι καλό ξεκινάει από το πιάτο σου»!

Στόχος της Knorr είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους να εντάξουν στη διατροφή τους μια ευρύτερη ποικιλία τροφών που είναι καλές τόσο για τους ίδιους όσο και για τον πλανήτη, διασφαλίζοντας πάντα τη γεύση στα πιάτα τους με τη χρήση των κύβων Knorr.

Αφορμή για τη νέα καμπάνια στάθηκε η έκθεση «Future 50 Foods», που διεξήγαγε η Global ομάδα της Knorr σε συνεργασία με την WWF και τον Dr. Adam Drewnowski, παρουσιάζοντας τις 50 τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξουμε στη διατροφή μας τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να συμβάλλουμε στη βιωσιμότητα του πλανήτη. Οι 50 τροφές επιλέχθηκαν βάσει της διατροφικής τους αξίας, της γεύσης τους, της επάρκειας αποθεμάτων και φυσικά των επιπτώσεων που έχει η κατανάλωσή τους στο περιβάλλον.

Παρόλο που υπάρχουν μεταξύ 20.000 και 50.000 γνωστών φυτικών ειδών, υψηλής θρεπτικής αξίας και ποικίλης γεύσης, σήμερα καταναλώνουμε μόνο 200 εξ’ αυτών. Συνεπώς αν δεν αλλάξουμε τα τρόφιμα που τρώμε και τον τρόπο που τα καλλιεργούμε, στο μέλλον θα είναι δύσκολο να έχουμε αρκετό φαγητό για μια ισορροπημένη διατροφή.

Πιο συγκεκριμένα η έκθεση σημειώνει τρεις βασικές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στο παγκόσμιο σύστημα διατροφής για να βοηθήσουμε εμάς και τον πλανήτη:

  1. Μεγαλύτερη ποικιλία και μεγαλύτερη ποσότητα λαχανικών
  2. Περισσότερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης αντί κρέατος, πουλερικών, γαλακτοκομικών προϊόντων και ψαριών
  3. Μεγαλύτερη ποικιλία σε είδη δημητριακών και άλλων πηγών υδατανθράκων

Η Knorr συμβάλλοντας σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια αλλαγής των διατροφικών συνηθειών, δημιούργησε ένα section στο επίσημο site της, με αναλυτικές συνταγές και συστατικά για να πειραματιστείς και εσύ στην κουζίνα σου! Κάτι καλό ξεκινάει από το πιάτο σου!

Δείτε τη νέα τηλεοπτική ταινία της Knorr εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=-vQyf8bLxp4

Για περισσότερες πληροφορίες και ανατρεπτικές συνταγές επισκεφθείτε το επίσημο site της Knorr: https://www.knorr.com/gr

empty alt

Η πιο γλυκιά δουλειά στον κόσμο; Δηλώστε συμμετοχή!

Είναι η ιδανική δουλειά για έναν εθισμένο στη σοκολάτα… Το όνειρο λοιπόν γίνεται πραγματικότητα από την Mondelez International, την εταιρεία πίσω από μερικά διάσημα brands όπως Oreo και Cadbury, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εντάξει στην ομάδα έναν δοκιμαστή σοκολάτας.
empty alt

«Cucina amore mio» παρουσίαση του νέου μου βιβλίου.

Χθες το βράδυ ήταν όμορφα. Υποδέχτηκα στο Botrini’s τους φίλους μου, προσωπικούς κι επαγγελματικούς: συναδέλφους σεφ, δημοσιογράφους, φωτογράφους, ανθρώπους που με στηρίζουν τόσα χρόνια… Ήμουν χαρούμενος, όχι μόνο γιατί παρουσιάσαμε το καινούργιο μου site www.botrini.gr και το καινούργιο μου...
empty alt

Σε ποια χώρα απαγορεύεται να πίνεις έξω πάνω από ένα αναψυκτικό;

Tα εστιατόρια και άλλοι χώροι εστίασης και πώλησης αναψυκτικών στη Γαλλία απαγορεύεται εφεξής να διαθέτουν απεριόριστο αριθμό αναψυκτικών που περιέχουν ζάχαρη, με την αγορά ενός μόνο τέτοιου προϊόντος, σε μία προσπάθεια καταπολέμησης της παχυσαρκίας, όπως αναφέρει το BBC.
empty alt

Μια Ελληνίδα γιαγιά σεφ στη Νέα Υόρκη

Στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης λειτουργεί ένα ξεχωριστό εστιατόριο. Στο Enoteca Maria, του Ιταλού Τζόντι Σκαραβέλα, δεν μαγειρεύει κάποιος φημισμένος σεφ αλλά γιαγιάδες από όλο τον κόσμο, από τις Φιλιππίνες μέχρι και την Αργεντινή.
empty alt

Η παγωτοποιία που κατηγορείται ως «βλάσφημη»

Μια καναδική παγωτοποιία έχει κατηγορηθεί ως «βλάσφημη» από χιλιάδες πιστούς στο διαδίκτυο, λόγω του ονόματός της. Η Sweet Jesus (ένα λογοπαίγνιο που θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά ως «Χριστούλη μου!»), ονομάστηκε έτσι από την αγγλική φράση που χρησιμοποιείται συστηματικά στην καθομιλουμένη...
empty alt

Τώρα κυκλοφορεί και ροζέ βότκα!

Ενώ το ροζέ κρασί φαίνεται να κερδίζει έδαφος στη γενιά των Μιλένιαλς, μόλις έκανε την εμφάνισή του και ένα ακόμα ποτό στο πιο «θηλυκό» και ρομαντικό χρώμα: η ροζέ βότκα.
empty alt

Το ροζ μαρούλι είναι η νέα τάση

Στην εποχή που οι ζωηρόχρωμες τροφές κερδίζουν πόντους προτίμησης απλώς και μόνο για τη φωτογένειά τους, από το μαύρο παγωτό με ενεργό άνθρακα μέχρι τα καταπράσινα σμούθι με σπιρουλίνα, έρχεται το ροζ μαρούλι να προστεθεί στην παλέτα της διατροφής μας.
empty alt

Tα 5 νέα συναρπαστικά προϊόντα ρυζιού Uncle Ben’s

Πέντε νέες και συναρπαστικές γεύσεις ρυζιού παρουσίασε χθες το Uncle Ben’s, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με live cooking από τον Chef Νικόλα Σακελλαρίου και παρουσιαστές το μοναδικό δίδυμο των Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργο Χρυσοστόμου.
Back To Top