Πανδαισία  χρωμάτων, ανατρεπτικοί συνδυασμοί  λαχανικών και οσπρίων, ασυνήθιστα συστατικά όπως γλυκοπατάτες, ρομανέσκο και ραντίτσιο σε εμπνευστικές συνταγές, πρωταγωνιστούν στη νέα τηλεοπτική ταινία της Knorr με μήνυμα «Κάτι καλό ξεκινάει από το πιάτο σου»! Στόχος της Knorr είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους να εντάξουν στη διατροφή τους μια […]

Πανδαισία  χρωμάτων, ανατρεπτικοί συνδυασμοί  λαχανικών και οσπρίων, ασυνήθιστα συστατικά όπως γλυκοπατάτες, ρομανέσκο και ραντίτσιο σε εμπνευστικές συνταγές, πρωταγωνιστούν στη νέα τηλεοπτική ταινία της Knorr με μήνυμα «Κάτι καλό ξεκινάει από το πιάτο σου»!

Στόχος της Knorr είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους να εντάξουν στη διατροφή τους μια ευρύτερη ποικιλία τροφών που είναι καλές τόσο για τους ίδιους όσο και για τον πλανήτη, διασφαλίζοντας πάντα τη γεύση στα πιάτα τους με τη χρήση των κύβων Knorr.

Αφορμή για τη νέα καμπάνια στάθηκε η έκθεση «Future 50 Foods», που διεξήγαγε η Global ομάδα της Knorr σε συνεργασία με την WWF και τον Dr. Adam Drewnowski, παρουσιάζοντας τις 50 τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξουμε στη διατροφή μας τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να συμβάλλουμε στη βιωσιμότητα του πλανήτη. Οι 50 τροφές επιλέχθηκαν βάσει της διατροφικής τους αξίας, της γεύσης τους, της επάρκειας αποθεμάτων και φυσικά των επιπτώσεων που έχει η κατανάλωσή τους στο περιβάλλον.

Παρόλο που υπάρχουν μεταξύ 20.000 και 50.000 γνωστών φυτικών ειδών, υψηλής θρεπτικής αξίας και ποικίλης γεύσης, σήμερα καταναλώνουμε μόνο 200 εξ’ αυτών. Συνεπώς αν δεν αλλάξουμε τα τρόφιμα που τρώμε και τον τρόπο που τα καλλιεργούμε, στο μέλλον θα είναι δύσκολο να έχουμε αρκετό φαγητό για μια ισορροπημένη διατροφή.

Πιο συγκεκριμένα η έκθεση σημειώνει τρεις βασικές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στο παγκόσμιο σύστημα διατροφής για να βοηθήσουμε εμάς και τον πλανήτη:

  1. Μεγαλύτερη ποικιλία και μεγαλύτερη ποσότητα λαχανικών
  2. Περισσότερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης αντί κρέατος, πουλερικών, γαλακτοκομικών προϊόντων και ψαριών
  3. Μεγαλύτερη ποικιλία σε είδη δημητριακών και άλλων πηγών υδατανθράκων

Η Knorr συμβάλλοντας σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια αλλαγής των διατροφικών συνηθειών, δημιούργησε ένα section στο επίσημο site της, με αναλυτικές συνταγές και συστατικά για να πειραματιστείς και εσύ στην κουζίνα σου! Κάτι καλό ξεκινάει από το πιάτο σου!

Δείτε τη νέα τηλεοπτική ταινία της Knorr εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=-vQyf8bLxp4

Για περισσότερες πληροφορίες και ανατρεπτικές συνταγές επισκεφθείτε το επίσημο site της Knorr: https://www.knorr.com/gr

empty alt

Cloud eggs: Η νέα μανία του Instagram

To 2016 ήταν η χρονιά του sushi burger- το 2017 φαίνεται να ανήκει στο cloud egg! Αυτά τα αυγά έχουν γίνει το νέο trend που τρως για πρωινό και σου φτιάχνει τη διάθεση καθώς ο κρόκος στη μέση αντιπροσωπεύει τον ήλιο και τα φουσκωμένα ασπράδια μοιάζουν με […]
empty alt

Χριστουγεννιάτικα στολίδια γεμάτα με αλκοόλ

Γιατί να έχεις ένα απλό στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, όταν μπορείς να επιλέξεις ένα άλλο που περιέχει ουίσκι, τζιν ή βότκα; Με αυτό το σκεπτικό, ένα βρετανικό αποστακτήριο ονόματι The Lakes Distillery λανσάρισε μια σειρά με τρία είδη χριστουγεννιάτικης μπάλας, που η καθεμία περιέχει ένα...
empty alt

Ο τούρκος… χασάπης που έγινε viral!

Συμπεριφέρεται στο κρέας με τρυφερότητα και ιδιαίτερη φροντίδα… Και όταν έρχεται η ώρα να το αλατίσει, τότε η στιγμή γίνεται viral! Ο άντρας που κατάφερε να εισβάλει στα social media το 2017 και να τα αναστατώσει ονομάζεται Nusret Gökçe και είναι Τούρκος κρεοπώλης και σεφ.
empty alt

Ροζ αφρώδες γάλα: Η επόμενη μεγάλη τάση;

Σε μια εποχή που η φράση «δυσανεξία στη λακτόζη» εμφανίζεται σε όλο και περισσότερες δίαιτες του συρμού και που το γάλα δίνει τη θέση του στους πράσινους χυμούς και το τσάι matcha, ένα καινούριο προϊόν έρχεται με τη φιλοδοξία να το ξανακάνει… της μόδας.
empty alt

Η παράξενη τάση από την Ιαπωνία που συνδέεται με τη μακροζωία

Οι Ιάπωνες φημίζονται για το υψηλό προσδόκιμο ζωής τους – μάλιστα ένα ιαπωνικό νησί, η νήσος Οκινάουα, ανήκει στις λεγόμενες Μπλε Ζώνες όπως αποκαλούνται οι περιοχές του πλανήτη όπου οι κάτοικοι διακρίνονται για την υγεία και τη μακροζωία τους.
empty alt

Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Γλυκών στη Νέα Υόρκη

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, τον Ιούλιο του 2016, λειτούργησε στη Νέα Υόρκη το λεγόμενο Μουσείο του Παγωτού, που παρά το όνομά του ήταν μια περιοδική έκθεση διάρκειας ενός μήνα.
empty alt

Πώς είναι ένα σοκολατένιο αυγό αξίας σχεδόν 6.000 ευρώ;

Ένα από τα ακριβότερα (αν όχι το ακριβότερο) σοκολατένια αυγά παρουσίασε η σοκολατοποιία πολυτελείας Godiva διά χειρός της pastry chef Cherish Finden.
empty alt

Το πρώτο αυτοματοποιημένο μπεργκεράδικο στις ΗΠΑ έχει ελληνική υπογραφή

Φαντάσου το μπέργκερ σου να σου το ετοιμάζει όχι υπάλληλος αλλά ένα μεγάλο ρομπότ. Αυτό το σενάριο γίνεται πραγματικότητα στο πρώτο μπεργκεράδικο με αυτόματο μηχάνημα παρασκευής μπέργκερ, που θα λειτουργεί επίσημα από το Σεπτέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο.
Back To Top