Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Στο Μπρούκλιν άνοιξε ένα εστιατόριο αφιερωμένο στο αβοκάντο

0     

Στο Μπρούκλιν άνοιξε ένα εστιατόριο αφιερωμένο στο αβοκάντο

avocaderia

Με το αβοκάντο να αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο φωτογραφημένες λιχουδιές στο Instagram, ήταν μάλλον θέμα χρόνου να ανοίξει και το πρώτο εστιατόριο αφιερωμένο σε αυτό.

Το Avocaderia, όπως ονομάζεται όχι αναπάντεχα, εγκαινιάστηκε πριν από λίγους μήνες στο Μπρούκλιν, αλλά -τονίζουν οι ιδιοκτήτες του- σκοπός δεν είναι να ακολουθήσει τυφλά τις νέες τάσεις αλλά να λειτουργήσει ως ένα διαχρονικό στέκι που προσφέρει απλές και υγιεινές λύσεις για φαγητό.

Η ιδέα ήταν του συνιδρυτή του, Francesco Brachetti, ενός Ιταλού που, την περίοδο που έζησε στο Μεξικό, εντυπωσιάστηκε από τη γεύση και τα υγιεινά οφέλη του συγκεκριμένου φρούτου. Μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του λοιπόν, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα εστιατόριο που χρησιμοποιεί αποκλειστικά αβοκάντο βιολογικής γεωργίας και προϊόντα του λεγόμενου ηθικού εμπορίου, από την περιοχή Michoacan του Μεξικού.

Ανάμεσα στις προτάσεις του μενού; Το περίφημο avocado toast σε πολλές παραλλαγές, σάλτσες γκουακαμόλε και σαλάτες στις οποίες περιλαμβάνεται και η «δική» μας χωριάτικη αρκετά πειραγμένη, με λιαστές ντομάτες και αβοκάντο σε κύβους.