Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Τρελαίνεσαι για τηγανητές πατάτες;

0     

Τρελαίνεσαι για τηγανητές πατάτες;

Το ότι γενικά πρέπει να αποφεύγεις τα τηγανητά το ξέρεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορείς να το τηρήσεις και πάντα βέβαια, ειδικά όταν πρόκειται για τηγανητές πατάτες, ένα φαγητό που λατρεύουν πολλοί ως συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως!

Όμως, η επιστήμη ήρθε να «χτυπήσει αλύπητα» και πάλι τις τηγανητές πατάτες, υποστηρίζοντας ότι όσοι τρώνε το συγκεκριμένο φαγητό πάνω από δύο φορές την εβδομάδα αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σχέση με όσους δεν τις προτιμούν.

Η μελέτη εξέτασε την κατανάλωση τηγανητής πατάτας σε 4.400 συμμετέχοντες ηλικίας 45-79 ετών σε βάθος 8ετίας και μέχρι το τέλος της μελέτης είχαν φύγει από τη ζώη 236 από αυτούς.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν ήταν η πατάτα γενικά, αλλά η τηγανητή πατάτα που αύξησε τον κίνδυνο, αφού η πατατοσαλάτα, οι βραστές πατάτες και οι πατάτες φούρνου κρίθηκαν «ασφαλείς» από τους επιστήμονες.

Ωστόσο, επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει μία άμεση σχέση αιτίας και αποτελέσματος, και για αυτό χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να υποστηριχτεί με βεβαιότητα ότι η πολύ συχνή κατανάλωση συνδέεται άμεσα με αυξημένο κίνδυνο θανάτου.