Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.

Υλικά:

100 γρ. αντσούγιες

2 λεμόνια

100 γρ. κόκκινη πιπεριά

100 γρ. πράσινη πιπεριά

4 πιπεριές Φλωρίνης

4 αντζούγιες παστές

100 γρ. τυρί mascarpone

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

4 φέτες ψωμιού

Οδηγίες:

Κάνουμε το ψωμί φρυγανιά. Καθαρίζουμε τις αντσούγιες και τις μαρινάρουμε σε χυμό λεμονιού. Ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στο φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε και τις αρωματίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τις άλλες πιπεριές σε δύο χωριστά τηγάνια με 2 παστές αντσούγιες στο καθένα και ελαιόλαδο και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Τοποθετούμε στον επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτουμε το τυρί mascarpone και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμες. Παίρνουμε το φρυγανισμένο ψωμί, το μουσκεύουμε με ελαιόλαδο, το σκεπάζουμε με τις πιπεριές Φλωρίνης και τα φιλέτα από τις μαριναρισμένες αντσούγιες. Ολοκληρώνουμε με τις σάλτσες από τα δύο είδη πιπεριάς. Γαρνίρουμε με λίγα μύρτιλα.

empty alt

Ριζότο με μπύρα και σπεκ

Ριζότο με μεθυστική γεύση από μπύρα.
empty alt

Σέλινο του κηπουρού

Ζυμαρικά σε ένα γευστικό και απολαυστικό πιάτο.
empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
empty alt

Σαλάτα με λαχανικά και καλαμπόκι

Αναμείξτε σε ένα βαθύ πιάτο τα πιο φρέσκα υλικά από το μποστάνι.
empty alt

Λαβράκια με άγρια μανιτάρια

Αν ψάχνετε να βγάλετε λαβράκι, αυτή η συνταγή είναι για εσάς! 
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.
empty alt

Πέννες με pesto από φυστίκι

Μια συνταγή... pesto και έγινε.
empty alt

Σουβλάκια από φρούτα με σοκολάτα

Μία πανέξυπνη και ταυτόχρονα θρεπτική πρόταση για παιδικό πάρτι. Το σίγουρο είναι ότι οι υπόλοιποι γονείς θα σας χειροκροτήσουν!
Back To Top