Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Αυτό το γλυκό γίνεται εύκολα και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό "οπαδό" του είδους.

Υλικά:

4 αυγά

3 κ.σ. ζάχαρη

1 ποτήρι γάλα

100 γρ. amaretti

1 κ.σ. ρούμι

1 κ.σ. κακάο

Οδηγίες:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, το amaretti τριμμένο, το κακάο και το ρούμι. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, φτιάχνουμε καραμέλα (150 γρ. ζάχαρη μέχρι να λιώσει). Ρίχνουμε την καραμέλα στη βάση από τη φόρμα, τη γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο σε μπεν μαρί στους 140° για περίπου μια ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κρατάμε στο ψυγείο. Στο σερβίρισμα αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και γαρνίρουμε με κρέμα γάλακτος χτυπημένη και 2 - 3 μπισκότα amaretti ολόκληρα.

empty alt

Σολομός με σάλτσα από βασιλικό και μέλι

Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.
empty alt

Λουκάνικα με κρασί και μήλα

Ξεχωριστός συνδυασμός μήλου και λουκάνικου
empty alt

Σαλάτα μελιτζάνας

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
empty alt

Καρμπονάρα από θαλασσινά

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.
empty alt

Ριζότο με αχλάδια και gorgonzola

Ριζότο συνδυασμένο με αχλάδι προσφέρει ένα διαφορετιό πιάτο στο τραπέζι, με ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Κρέμα Patisieé

Ένα γλύκισμα που τρώγεται με το κουτάλι - το μεγάλο!.
Back To Top