Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.

Υλικά:

2 κιλά πατάτες κομμένες πολύ λεπτές στο μαντολίνο

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα

100 γρ. τυρί μετσοβόνε κομμένο λεπτές φέτες

150 γρ. παντσέτα σε κυβάκια

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε το ελαιόλαδο και λίγη φρυγανιά. Κάνουμε μία στρώση από πατάτες γεμάτη και επάνω ρίχνουμε το μισό από τα υλικά, τυρί μετσοβόνε, κρεμμύδι και παντσέτα, αλάτι και πιπέρι και λίγο από το κεφαλοτύρι. Σκεπάζουμε με μία άλλη στρώση από πατάτες και από πάνω επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Τελειώνουμε με τις πατάτες πιο αραιά στρωμένες και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη φρυγανιά και το κεφαλοτύρι τριμμένο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ζεστό.

empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Ορτύκια με μέλι

Ήρθε η ώρα να εκπλήξετε τον εαυτό σας με μια ιδιαίτερη συνταγή.
empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Pesto με καρυδόψιχα

Δοκιμάστε ένα ακόμη πιο γευστικό pesto για να απολαύσετε τα μακαρόνια σας. 
empty alt

Linguine με καβούρι, σολομό και λεμόνι

Πέννες με ιδιαίτερη γεύση που χάρη στον ωραίο συνδιασμό του καβουριού και του σολομού.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Angel cake χωρίς ζάχαρη με λεμόνι

Βγάζουμε τη ζάχαρη αλλά έμεινε η ίδια γλύκα.
Back To Top