Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.

Υλικά:

½ κιλό κουνουπίδι

400 γρ. σελινόριζα

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

30 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα

1 φακελάκι σαφράν

320 γρ. καλαμαράτα

3 κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό το κουνουπίδι μαζί με 1/3 από τη σελινόριζα μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό στην άκρη. Περνάμε στο μπλέντερ το κουνουπίδι με τη σελινόριζα, την κρέμα γάλακτος, τα φουντούκια, ελαιόλαδο όσο χρειάζεται, και το σαφράν. Ελέγχουμε την κρέμα από αλάτι και πιπέρι και την κρατάμε στην άκρη ζεστή σε ένα κατσαρολάκι. Ψιλοκόβουμε τη σελινόριζα που έχει μείνει, τη στεγνώνουμε και την τηγανίζουμε μέσα στο ελαιόλαδο. Παίρνουμε το νερό από το κουνουπίδι και μέσα εκεί βράζουμε την καλαμαράτα. Τη σουρώνουμε και σε ένα τηγάνι τη σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και θυμάρι και προσθέτουμε και τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει στην άκρη. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τα τσιπς από σελινόριζα.

 

empty alt

«Sexy» κοτόπουλο

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 
empty alt

Μπεσαμέλ gluten free

Να πως να φτιάξετε πανεύκολα μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη.
empty alt

Αυγό σοκολατένιο

Σοκολατένιο πασχαλινό αυγό! Όλοι τρελαίνονται, γι'αυτό προσπαθήστε να το φτιάξετε στο σπίτι!
empty alt

Σουβλάκια από σολομό

Σουβλάκια από σολομό μαριναρισμένα με σκόρδο και μουστάρδα. Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Mattonella (τουβλάκι) από σοκολάτα

Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Φακές με κάρυ

Πανεύκολο, γευστικό και χορταστικό πιάτο.
empty alt

Κενέλ από τυρί quark και σάλτσα από φρούτα

Δε χρειάζεται να επισκεφτείτε το δάσος, υπάρχουν στο ψυγείο σας οπότε αξιοποιήστε τα.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
Back To Top