Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

«Παντρεμένα» φιλετάκια σολομού

0     

«Παντρεμένα» φιλετάκια σολομού

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  6:30μμ-9μμ
ΆνηθοςΕλαιόλαδοΚουκουνάριΜαϊντανόςΣολομός

Υλικά

4 φιλέτα φρέσκου σολομού, χωρίς πέτσα

40 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα

30 γραμμ. κουκουνάρι

1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

2-3 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 βαζάκι σος μπερνέζ (σε όλα τα σούπερ μάρκετ)

Αλάτι & πιπέρι (προαιρετικά)

Οδηγίες

Πλύνετε, σκουπίστε και τοποθετήστε τα φιλέτα για 30΄ στην κατάψυξη ώστε να κοπούν   εύκολα και γρήγορα. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, τον μαϊντανό, τον άνηθο με το μισό ελαιόλαδο για να γίνουν μια πάστα που απλώνεται εύκολα. Αν είναι πολύ πηχτή, αραιώστε τη με λίγο νερό. Βγάλτε το ψάρι από την κατάψυξη. Κόψτε κάθε φιλέτο οριζόντια κατά μήκος, έτσι ώστε να δημιουργήσετε από το κάθε φιλέτο δύο λεπτότερα. Απλώστε πάνω τους την πάστα παρμεζάνας και τυλίξτε το καθένα σε ρολό. Αν θέλετε μπορείτε να κόψετε το κάθε ρολό στην μέση. Στερεώστε με οδοντογλυφίδα, αν χρειαστεί. Αλείψτε ένα ταψάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο ή καλύψτε το με αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε επάνω τα ρολά και ψήστε τα σε προθερμασμένο γκριλ, ιδανικά 10 -15΄ το πολύ. Βάλτε την μπερνέζ μαζί με 2-3 κ.σ. νερό σε ένα κατσαρολάκι και ανακατέψτε τη πάνω σε χαμηλή φωτιά– προσοχή, δεν πρέπει να βράσει. Σερβίρετε τα ρολά στα πιάτα αμέσως μόλις γίνουν, περιχύστε τα με τη χλιαρή σος και γαρνίρετε με λίγο άνηθο και κουκουνάρια (προαιρετικά).