Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 

Υλικά:

500 γραμμ. πατάτες

30 γραμμ. βούτυρο + 15 γραμμ. επιπλέον

4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

1 αυγό

100 γραμμ. παστουρμάς, ψιλοκομμένος χωρίς το τσιμένι

100 γραμμ. γραβιέρα, κομμένη σε κυβάκια

Μοσχοκάρυδο

Τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι

Οδηγίες:

Πλύνετε τις πατάτες τρίβοντάς τη φλούδα τους με μια ένα βουρτσάκι. Τρυπήστε τις με ένα πιρούνι σε μερικές μεριές και βάλτε τις να βράσουν σε αλατισμένο νερό που να τις καλύπτει, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε τις (κρατήστε ένα ποτηράκι από το νερό), ξεφλουδίστε τις και λιώστε τις με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον πουρέ όπως είναι ζεστός με 30 γραμμ. από το βούτυρο, όσο μοσχοκάρυδο θέλετε, 2 κ.σ. από την παρμεζάνα και το αυγό. Αν το μείγμα σφίξει πολύ, αραιώστε το με λίγο από το νερό που έβρασαν οι πατάτες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC.

Βουτυρώστε ένα πιρέξ με ψηλά τοιχώματα (διαμέτρου περίπου 18 εκ.) και πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά. Αδειάστε μέσα το μισό από το μείγμα του πουρέ, απλώστε πάνω τη γραβιέρα και τον παστουρμά και καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ρίξτε εδώ κι εκεί σε κομματάκια τα 15 γραμμ. βούτυρο. Ψήστε το σουφλέ στο φούρνο για περίπου 20΄, μέχρι να χρυσίσει ομοιόμορφα η επιφάνειά του. Σερβίρετέ το με κουτάλι μέσα από το πιρέξ.

empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Μεξικάνικη σαλάτα με nachos

Πλούσια και χορταστική σαλάτα με γεύση Μεξικού.
empty alt

Mug cake αλμυρό με γεύση πίτσας

Γίνεται κέικ μέσα σε φλιντζάνια; Φυσικά ιδού η ευκαιρία.
empty alt

Χταποδάκια με ρεβίθια

Μαγειρέψτε χταποδάκι μαζί με ρεβίθια. Ο συνδυασμός αυτός θα απογειώσει το πιάτο σας.
empty alt

Carpaccio κρέας alla caprese

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.
empty alt

Πάστα Φλώρα για ερωτευμένους

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Σούπα Γιαπωνέζικη

Επιλέξτε μία γιαπωνέζικη σούπα για ένα ελαφρύ γεύμα.
Back To Top