Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το κλασικό πιάτο που υποκύπτουν όλοι.

Υλικά:

680 γρ. κιμά (μισό αρνί – μισό μοσχαρίσιο)

150 ml γάλα

50 γρ. ψίχα φρέσκου ψωμιού σε τρίμματα

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κ.γ. κύμινο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλεύρι για το πασπάλισμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

600 ml πασάτα

1 κ.γ. ζάχαρη

2 φύλλα δάφνης

1 μικρό κρεμμύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Αναμειγνύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με το γάλα. Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε. Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα μικρού λουκάνικου μήκους 5 εκ. και τα αλευρώνουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια γυρίζοντάς τα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σιγοβράζουμε την πασάτα, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και το κρεμμύδι για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Σαλάτα με ρεβύθια, σπανάκι και σουσάμι (ζεστή)

Σερβίρεται ζεστή και πάντα τρώγεται με όρςξη.
empty alt

Ρολό από κιμά αρωματισμένο με πορτοκάλι

Το ρολό από κιμά είναι και θα είναι πάντα ιδανική πρόταση για φαγητό στο σπίτι με φίλους.
empty alt

Ριζότο με φράουλες και γαρίδες

Η γεύση της άνοιξης σε ένα ριζότο γεμάτο χρώμα και άρωμα.
empty alt

Πιπερονάτα

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
Back To Top