Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Spaghettoni al pesto rosso (από Σικελία)

0     

Spaghettoni al pesto rosso (από Σικελία)

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  6:30μμ-9μμ
ΑμύγδαλαΕλαιόλαδοΝτομάταΠεκορίνοΣκόρδο

Υλικά

½ κιλό Spaghettoni No7

500 γρ. ντομάτα roma

12 φύλλα βασιλικό

3 σκελίδες σκόρδο

50 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

100 γρ. πεκορίνο τριμμένο

Ελαιόλαδο όσο χρειάζεται

1 πρέζα αλάτι χοντρό

Οδηγίες

Παίρνουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τους σπόρους (όπως στη ντομάτα καρέ). Τις βάζουμε στο γουδί και τις χτυπάμε και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Μέσα στο ίδιο γουδί χτυπάμε το σκόρδο μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το βασιλικό και δουλεύουμε περιστροφικά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το τυρί και το ελαιόλαδο (όσο χρειάζεται για να γίνει λίγο κρεμώδες) και συνεχίζουμε δουλεύοντας πάλι περιστροφικά. Προσθέτουμε και τη ντομάτα και ανακατεύουμε. Σε μία κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Spaghettoni, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα και τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το πεκορίνο.