Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Σπαγγέτι alla puttanesca

0     

Σπαγγέτι alla puttanesca

Βαθμός Δυσκολίας
  1
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  12:30μμ-3μμ
ΑντζούγιαΕλιέςΖυμαρικάΚάπαρηΜαϊντανός

Υλικά

400 γρ. σπαγγέτι

½ κιλό ντομάτες κομμένες καρέ

110 γρ. μαύρες ελιές

100 γρ. αντζούγιες

70 γρ. κάπαρη

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 πεπεροντσίνο τριμμένο

120 γρ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Οδηγίες

Ξαρμυρίζουμε τις αντζούγιες και την κάπαρη. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, το πεπεροντσίνο τις αντσούγιες και μία κουταλιά από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε να λιώσουν οι αντζούγιες και σοτάρουμε ελαφρά σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε τη ντομάτα καρέ και αφήνουμε να βράσει για 15 – 20 λεπτά ώσπου να δέσει. Τέλος ρίχνουμε την κάπαρη και τις ελιές (έχουμε βγάλει τα κουκούτσια) και αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα να δέσουν όλα μαζί. Σερβίρουμε ρίχνοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.