BRUSCHETTA CAPONATA…..

0     

BRUSCHETTA CAPONATA…..

Από NADIA MARKOPOULOU

Υλικά

1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

2 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε μικρούς κύβους

1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρούς κύβους

2 σκελίδες σκόρδο 1 κ.γ. κάππαρη 1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ.ζάχαρη λίγο μαιντανό 8-10 ντοματίνια 3-4 κ.σούπας ξίδι ελαιόλαδο 4 φέτες χωριάτικο ψωμί αλάτι χοντρό & πιπέρι

Οδηγίες

Εκτέλεση Kόβουμε σε κύβους τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για μία ώρα περίπου. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε και αφού ζεστάνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι τις τηγανίζουμε ελαφρώς για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά μας και όταν πάρει και αυτή χρώμα ρίχνουμε κρεμμύδι,σκόρδο,ξύδι,ρίγανη,ζάχαρη και το ξύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι. Προσθέτουμε τέλος τις ντομάτες σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Περιχύνουμε τις φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε στο πιάτο και πασπαλίζουμε με αλάτι. Προσθέτουμε την καπονάτα, πασπαλίζουμε με μαιντανό και σερβίρουμε.