Εναλλακτικά κεφτεδάκια με πατάτες

0     

Εναλλακτικά κεφτεδάκια με πατάτες

Από Αραβαντινού Μαρία-Ρόζα

Υλικά

Μανιτάρια

Οδηγίες

Υλικά για τα κεφτεδάκια 500kg μανιτάρια champignon 10 μανιτάρια porcini αποξηραμένα (+λίγο λευκό κρασί για να τα μουλιάσετε) 1 κουταλιά σούπας λάδι τρούφας 1 μικρό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 5 φρυγανιές τριμμένες 1 αυγό 4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα 4 κουταλιές σούπας αλεύρι (+λίγο για αλεύρωμα) Αλάτι και πιπέρι Λάδι για τηγάνισμα Υλικά για τις τηγανίτες πατάτας 5 μέτριες πατάτες βρασμένες περίπου για 17 λεπτά 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο Αλάτι και πιπέρι Υλικά για τον πουρέ σπανάκι-γιαούρτι 4-5 τούφες σπανάκι (θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα φύλλα) 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι Αλάτι και πιπέρι Λίγο λάδι για το σωτάρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σωτάρουμε στο τηγάνι τα φύλλα από το σπανάκι. Προσθέτουμε και λίγο νερό ώστε το σπανάκι μας να μαλακώσει τελείως.(Στο τέλος δεν θέλουμε να είναι καθόλου νερουλό).Το αφήνουμε να κρυώσει, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο multi μαζί με το γιαούρτι. Το αφήνουμε στο ψυγείο. Αφού έχουν κρυώσει οι πατάτες τις περνάμε από το χοντρό τρίφτη . Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και βουτυρώνουμε το τηγάνι μας. Σχηματίζουμε τηγανίτες με το μείγμα πατάτας (στο μέγεθος της παλάμης μας και με πάχος 2-3 εκ.) Ψήνουμε τις τηγανίτες και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο multi μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο (δεν τα πολτοποιούμε τελείως!!!). Μουλιάζουμε τα porcini στο κρασί για 10’ περίπου. Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε το μείγμα μανιταριών μέχρι να απορροφήσουν όλα τους τα υγρά. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε και τα porcini και τα σωτάρουμε λίγο ακόμα όλα μαζί. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει και μετά το ρίχνουμε σε ένα μπόλ και ρίχνουμε μέσα τις φρυγανιές , το αυγό, το τριμμένο τυρί, το λάδι τρούφας, το αλεύρι ,αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια ανακατεύουμε , πλάθουμε κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε 4-5 κεφτεδάκια πάνω σε μια τηγανίτα πατάτας μαζί με τη σώς γιαουρτιού.