Κυνήγι [ Άγρια πουλιά ή ορτύκια] με σάλτσα chile pepper

0     

Κυνήγι [ Άγρια πουλιά ή ορτύκια] με σάλτσα chile pepper

Από Δημητρίου Ελένη

Υλικά

Ορτύκια ή κυνήγι, Τοματοπελτές,Καυτερό κόκκινο πιπεράκι,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,λεμόνι,ελαιόλαδο

Οδηγίες

Σε τηγάνι βάζουμε 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο,και προσθέτουμε φρεσκοπλυμμένο το κυνήγι μας.Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι σκεπάζουμε με το καπάκι το σκεύος κι αφήνουμε να σοταριστούν καλά σε σιγανή φωτιά,βοηθώντας τα αν χρειαστεί με την προσθήκη νερού. Σε 15 περίπου λεπτά όταν είναι έτοιμα σβήνουμε με τον χυμό μισού λεμονιού και τα τοποθετούμε στο πιάτο μας ρίχνοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη. Στο μπλέντερ περνάμε 1/4 κούπας τοματοπελτέ προσθέτοντας μέσα μερικές σταγόνες ελαιόλαδου και 1 τριμμένο chile pepper.Σερβίρουμε τον τοματοπελτέ πλάι στα πουλιά. Σημείωση/Η συνταγή είναι από την περιοχή του δήμου Ελευθερών του νομού Καβάλας.Έτσι έφτιαχναν το [κυνήγι πουλιά].