ΣΥΚΟΜΑΙΔΑ Α ΛΑ ΣΤΑΘΗ

0     

ΣΥΚΟΜΑΙΔΑ Α ΛΑ ΣΤΑΘΗ

Από ΣΤΑΘΗΣ ΝΙΚΟΚΑΒΟΥΡΑΣ

Υλικά

μαυρα συκα ,ουζο .πιπερι μαυρο,πιπερι κοκκινο ,σποροι μαραθου,μαυρο σουσαμι,κινοα,παπαρουνοσπορο ,ηλιοσποροι

Οδηγίες

τρια κιλα συκα μαυρα που τα βαζουμε στο μιξερ και τα διαλυουμε .προσθετουμε τα πιπερια οσο αντεχει η ψυχη μας ,ουζο 250 γρ ,σπορους μαραθου 50γρ ,μαυρο σουσαμι 100γρ ,κινοα 70 γρ,παπαρουνοσπορο 100 γρ,ηλιοσπορους 200 γρ και τα ανακατευουμε ολα μαζι..βαζουμε λαδοχαρτο σε δυο ταψια και ριχνουμε μεσα σε αυτα την συκομαιδα.τα βαζουμε στον φουρνο σε 80 βαθμους θερμοκρασια για 18 ωρες σε αερα .τσεκαρουμε οτι εχει φυγει η υγρασια ,αν οχι συνεχιζουμε για λιγες ωρες ακομα εξαρταται απο την ποσοτητα.ο λογος που δεν την κανουμε στον ηλιο ειναι γιατι μαζευονται τον αυγουστο ,εστω και αν βαλεις τουλι μυγες που αφηνουν αυγα και σφηκες που τις τραβαει το συκο.αφηνουμε μια μερα σε θερμοκρασια δωματιου κοβουμε σε ιδια κοματια και τα τυλιγουμε με φυλλα συκιας η αν δεν εχουμε με διαφανο κουζινας και τα βαζουμε σε ενα βαζο αποστηρωμενο και κρατανε για χρονο ,αν αντεχεις να μην τα τρως καθε μερα .συνοδευει τσιπουρακι καταπληκτικα.καλη ορεξη..