Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

3 tips ώστε ένα δείπνο να είναι –και να φαίνεται!– πιο νόστιμο

0     

3 tips ώστε ένα δείπνο να είναι –και να φαίνεται!– πιο νόστιμο

pork_steak
Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.

Πρώτο πιάτο: Η σούπα

Μια βελουτέ σούπα μπορεί να δείχνει απελπιστικά μονότονη αν δεν συνοδεύεται από τουλάχιστον μία γαρνιτούρα. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα. Αρκεί να προσθέσεις από πάνω μία κουταλιά πέστο ή γιαούρτι ή/και μερικούς ολόκληρους κόκκους πιπέρι και κάρδαμο.

Κυρίως πιάτο

Χοιρινή μπριζόλα: Κανένας δεν θέλει να τη δοκιμάσει όταν έχει αυτό το χλωμό χρώμα. Για να την κάνεις να ροδίσει και ταυτόχρονα να ψηθεί ομοιόμορφα, άφησέ την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προτού τη μαγειρέψεις και ζέστανε καλά την κατσαρόλα σου. Χρησιμοποίησε κατά προτίμηση ένα μαντεμένιο σκεύος, που βοηθάει στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας.

Πατάτες κατσαρόλας: Είναι μια πιο υγιεινή λύση από τις τηγανιτές πατάτες (και πιο πρακτική, γιατί διατηρούν τη νοστιμιά τους για περισσότερες ώρες). Πώς όμως θα τους δώσεις την ίδια τραγανή υφή και το ίδιο ροδαλό χρώμα; Αφού τις βράσεις, στράγγισέ τις καλά και μετά ξαναβάλε τις στην κατσαρόλα για ακόμα δύο λεπτά, σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά, ώστε να απομακρυνθεί η επιπλέον υγρασία.