Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

3+1 λάθη που κάνουμε στο σουπερμάρκετ

0     

3+1 λάθη που κάνουμε στο σουπερμάρκετ

shopping_grocery

Μήπως κάθε φορά που επισκέφτεσαι το σουπερμάρκετ, κάνεις τα ψώνια σου με μηχανικές κινήσεις; Απλές αλλά συνειδητές αλλαγές θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα αλλά και να προστατεύσεις την υγεία σου.

Αυτά είναι λοιπόν τα λάθη που κάνουμε στα ψώνια, χωρίς να το συνειδητοποιούμε:

Κοιτάμε μόνο τα ράφια που υπάρχουν στο ύψος των ματιών μας: Ωστόσο συχνά οι πιο συμφέρουσες προσφορές βρίσκονται στα πιο χαμηλά ή τα πιο ψηλά ράφια.

Δεν διαβάζουμε τα ψιλά γράμματα στα καρτελάκια τιμών: Εκεί όμως αναγράφεται η τιμή ανά τεμάχιο ή ανά γραμμάριο – οπότε στα ψιλά γράμματα θα βρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να κάνεις σύγκριση τιμών ανάμεσα στο ίδιο προϊόν διαφορετικών εταιρειών.

Ακολουθούμε πάντα μια συγκεκριμένη διαδρομή: Αντί να κόβουμε δρόμο, διασχίζουμε όλους τους διαδρόμους του σουπερμάρκετ, από την αρχή μέχρι το τέλος, με κίνδυνο να ενδώσουμε σε παρορμητικές και άχρηστες αγορές, εκτοξεύοντας το λογαριασμό μας έως και κατά 40%, σύμφωνα με έρευνες! Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πας στο σουπερμάρκετ, πήγαινε «καρφωτός» στα σημεία όπου βρίσκονται τα προϊόντα της λίστας αγορών σου.

Δεν πλένουμε τα χέρια μας μετά τα ψώνια: Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, οι λαβές στα καροτσάκια του σουπερμάρκετ είναι απίστευτα βρόμικες, καθώς σε ποσοστό 72% εντοπίστηκαν βακτήρια που υπάρχουν στα κόπρανα! Αντιμετώπισε λοιπόν τα ψώνια όπως και μια επίσκεψη στην τουαλέτα.