Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα.

Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα. Γι’ αυτό, αν αυτό το Σαββατοκύριακο ετοιμάζεις μπάρμπεκιου στο σπίτι, ακολούθησε τα παρακάτω tips για να γλείφετε όλοι τα δάχτυλά σας από το αποτέλεσμα.

-Μαρινάρισέ το. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ένα εξεζητημένο μείγμα: αρκεί να ανακατέψεις ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και διάφορα φρέσκα βότανα για να αναδείξεις τα μεγαλύτερα ατού του. Προσθέτοντας λίγο σκόρδο και τσίλι, η γεύση θα απογειωθεί.

-Φύλαξε λίγη από τη μαρινάδα σου για μετά. Χρησιμοποίησε αυτή την ποσότητα προς το τέλος του ψησίματος, για να αλείψεις το κρέας και να τονίσεις τις γεύσεις του μείγματος και του κοτόπουλου.

-Ψήσε το κοτόπουλο σε κάρβουνα και όχι σε ηλεκτρική συσκευή, αν έχεις τη δυνατότητα. Θα δώσει ένα όμορφο ροδαλό χρώμα, βάθος στη γεύση και ασύγκριτα τραγανή υφή.

-Μην απομακρυνθείς καθόλου από τα κάρβουνα την ώρα του ψησίματος. Περίμενε μέχρι το κρέας να ροδίσει, ίσως να καψαλιστεί ελαφρώς στις άκρες, αλλά όχι να καεί. Αν διαπιστώσεις π.χ. ότι το στήθος κοτόπουλου, που είναι πιο ευπαθές, έχει αρχίσει να καίγεται, μετάφερέ το σε πιο ψυχρά σημεία της ψησταριάς για να συνεχιστεί το ψήσιμο ομοιόμορφα μέσα-έξω.

empty alt

10 τρόφιμα που μπορεί να εξαφανιστούν για πάντα σε μερικά χρόνια

  Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Γευσιγνώστες, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Χθες το βράδυ ήρθε στο εστιατόριο κάποιος να φάει. Και με έκανε να σκεφτώ πως κι οι γευσιγνώστες ως ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο φρέσκο και το ωριμασμένο τυρί;

Σε γενικές γραμμές, η παρασκευή τυριού συνίσταται στο διαχωρισμό του τυροπήγματος από το τυρόγαλα και στη συνέχεια στην επεξεργασία του τυροπήγματος.
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Πώς θα μαλακώσει το χταπόδι στο μαγείρεμα;

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στο σαρακοστιανό τραπέζι είναι να καταφέρεις να μαγειρέψεις το χταπόδι έτσι ώστε να είναι ζουμερό, μαλακό και ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου

Επιστρέφει πανηγυρικά η εποχή της σαλάτας, βλέπε καλοκαίρι. Και παρόλο που μια σαλάτα καλό είναι να υπάρχει όλο το χρόνο στο μενού σου, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία κερδίζει όλο και πιο συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Μμμ μύρισε μαρμελάδα με μήλο και κανέλα

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
Back To Top