Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα.

Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα. Γι’ αυτό, αν αυτό το Σαββατοκύριακο ετοιμάζεις μπάρμπεκιου στο σπίτι, ακολούθησε τα παρακάτω tips για να γλείφετε όλοι τα δάχτυλά σας από το αποτέλεσμα.

-Μαρινάρισέ το. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ένα εξεζητημένο μείγμα: αρκεί να ανακατέψεις ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και διάφορα φρέσκα βότανα για να αναδείξεις τα μεγαλύτερα ατού του. Προσθέτοντας λίγο σκόρδο και τσίλι, η γεύση θα απογειωθεί.

-Φύλαξε λίγη από τη μαρινάδα σου για μετά. Χρησιμοποίησε αυτή την ποσότητα προς το τέλος του ψησίματος, για να αλείψεις το κρέας και να τονίσεις τις γεύσεις του μείγματος και του κοτόπουλου.

-Ψήσε το κοτόπουλο σε κάρβουνα και όχι σε ηλεκτρική συσκευή, αν έχεις τη δυνατότητα. Θα δώσει ένα όμορφο ροδαλό χρώμα, βάθος στη γεύση και ασύγκριτα τραγανή υφή.

-Μην απομακρυνθείς καθόλου από τα κάρβουνα την ώρα του ψησίματος. Περίμενε μέχρι το κρέας να ροδίσει, ίσως να καψαλιστεί ελαφρώς στις άκρες, αλλά όχι να καεί. Αν διαπιστώσεις π.χ. ότι το στήθος κοτόπουλου, που είναι πιο ευπαθές, έχει αρχίσει να καίγεται, μετάφερέ το σε πιο ψυχρά σημεία της ψησταριάς για να συνεχιστεί το ψήσιμο ομοιόμορφα μέσα-έξω.

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Τα δώρα του ροδιού

Το ρόδι είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συχνά χαρακτηρίζεται εφάμιλλο με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι ως προς τα οφέλη που παρέχει στην υγεία.
empty alt

Γιαούρτι κατά της γυναικείας υπέρτασης

Ένα τουλάχιστον γιαούρτι τη μέρα μπορεί να είναι η απάντηση στον κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης στις γυναίκες, υποστηρίζει μελέτη του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.
empty alt

3 τρόποι να κάνεις τα κολοκυθάκια απίστευτα νόστιμα

Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Μπορώ να ψήσω ξηρούς καρπούς στο φούρνο μικροκυμάτων;

Αν μέχρι τώρα έψηνες τους ξηρούς καρπούς σου με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή απλώνοντάς τους σε ένα ταψάκι και βάζοντάς τους για λίγο στο φούρνο, ήρθε η στιγμή να εξετάσεις και μια εναλλακτική λύση.
empty alt

Φθινοπωρινό ριζότο με καραμελωμένα κρεμμύδια

Καραμελωμένα κρεμμύδια, βούτυρο ρύζι Basmati και Melty Gruyère – τι δεν θα σας αρέσει σε αυτόν τον συνδυασμό; Αυτό το πιάτο με ρύζι γαλλικού κρεμμυδιού μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό σε πιάτα με πρωτεΐνη, όπως χοιρινή μπριζόλα ή κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης, ή ως κυρίως.
empty alt

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση
Back To Top