Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

5 trends στη διατροφή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

0     

5 trends στη διατροφή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.

Πράγματα που αυτή τη στιγμή αποτελούν κατά κύριο λόγο αντικείμενο έρευνας από επιστήμονες και ομάδες ειδικών, αλλά ίσως σύντομα βρεθούν στην κουζίνα σου ή σε ένα εστιατόριο δίπλα σου. Ποια είναι αυτά;

1.Φαγητό από εκτυπωτή 3D
Μπορεί να σου ακούγεται τελείως φουτουριστικό, αλλά υπάρχουν ήδη εργαστήρια ανά τον κόσμο που πειραματίζονται με φαγώσιμα μελάνια και άλλα αντίστοιχα υλικά για να «τυπώσουν» προϊόντα όπως ζυμαρικά και σοκολάτα. Άσε που η NASA χρηματοδοτεί έρευνα που ψάχνει τρόπο να χρησιμοποιηθούν οι εκτυπωτές αυτοί για να τρέφονται οι αστροναύτες.

2. Κρέας από δοκιμαστικό σωλήνα
Πέρυσι, Ολλανδοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα burger στο εργαστήριο. Και μπορεί να τους πήρε 2 χρόνια και να κόστισε 370.000 λίρες αλλά αν γίνει πραγματικότητα, το «εργαστηριακό κρέας» μπορεί να σώσει τον πλανήτη. Κι αυτό γιατί θα χρειάζονται λιγότερες αγελάδες, οι οποίες παράγουν μεθάνιο (ξέρεις πώς…) και συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

3. Διαστημικοί κήποι
Οι επιστήμονες αναζητούν ποια φρούτα και λαχανικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για καλλιέργειες στον Άρη και τη Σελήνη! Όχι μόνο για χάρη των ανθρώπων που θα εξερευνήσουν στο μέλλον το διάστημα αλλά και γιατί θεωρούν βέβαιο ότι σε μερικές δεκαετίες θα δημιουργηθούν αποικίες ανθρώπων στη Σελήνη.

4. Super μακαρόνια
Πώς λέμε super foods; Κάτι αντίστοιχο προσπαθούν να κάνουν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, αναζητώντας τρόπους να κάνουν το φαγητό περισσότερο θρεπτικό και υγιεινό στη βάση του. Ξεκίνησαν από τα μακαρόνια, προσπαθώντας να φτιάξουν αλεύρι που θα περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες, χωρίς να χάνει καθόλου σε γεύση και εμφάνιση.

5. Και ένα κανονικό super food
Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αναζητούν τρόπους να κάνουν πιο «φαγώσιμα» τα μικροφύκη, ένα είδος που δεν ανήκει αυστηρά στην κατηγορία των φυτών αλλά περιέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, ένζυμα και φυτικές ίνες που είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο. Θεωρούν ότι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη, αφού δεν απαιτούν πολύ νερό και είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.