Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.

«Έχουν πραγματικά ελαφριά, δροσιστική, όξινη γεύση και είναι ευκολόπιοτες, ειδικά τώρα το καλοκαίρι», είπε για τις gose η Αμερικανίδα bartender Anne Becerra.

Μπορεί να μην τις έχεις ακουστά, αλλά οι gose είναι ένας από τους παλαιότερους τύπους μπίρας στον κόσμο, καθώς η ζυθοποίησή τους ξεκίνησε το δέκατο έκτο αιώνα στη Γερμανία. Παράμειναν δημοφιλείς για εκατοντάδες χρόνια, εξαφανίστηκαν στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά άρχισαν να παρασκευάζονται ξανά στη μεταπολεμική περίοδο.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 άρχισαν να γνωρίζουν διάδοση ανάμεσα σε λάτρεις της μπίρας, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα τις έβλεπαν σαν μια καινοτομία.

Οι gose είναι ένα είδος όξινης (sour) μπίρας, κατηγορία στην οποία ανήκουν επίσης οι Berliner Weisse and Lambic. Δύσκολες στη παρασκευή, έχουν γίνει το νέο στοίχημα για πολλές σύγχρονες ζυθοποιίες.

«Τα όξινα ποτά κερδίζουν έδαφος σε κάθε κατηγορία», σχολίασε ο bartender Michael Lenane. «Πολλά κρασιά, οι Μαργαρίτες, τα περισσότερα κοκτέιλ είναι όξινα. Αναμφίβολα ο κόσμος αγαπά τα όξινα ποτά».

Αν λοιπόν σου αρέσουν οι ξινές γεύσεις, όπως το τουρσί, η λεμονάδα και τα πατατάκια με αλάτι και ξίδι, πιθανότατα θα αγαπήσεις τις gose, αν και αρκετές από αυτές είναι πολύ πιο ήπιες από άποψη οξύτητας.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον για τις gose, σύμφωνα με το Refinery29.com, είναι ότι απευθύνονται σε ένα κοινό που επεκτείνεται πέρα από τους «παραδοσιακούς» λάτρεις της μπίρας. Μάλιστα σύμφωνα με μια έρευνα του 2015, οι γυναίκες είναι 75% πιθανότερο από τους άντρες να προτιμήσουν μια όξινη (sour) μπίρα.

empty alt

Γευσιγνώστες, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Χθες το βράδυ ήρθε στο εστιατόριο κάποιος να φάει. Και με έκανε να σκεφτώ πως κι οι γευσιγνώστες ως ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Έτσι θα μετατρέψεις τα ρεβίθια σε πικάντικα, πεντανόστιμα στραγάλια στο σπίτι

Τα ρεβύθια είναι στην ουσία ψημένα στραγάλια, όμως ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com θα τα κάνεις πιο νόστιμα από ποτέ, ώστε να μπορείς να τα απολαύσεις ως σνακ ενώ παρακολουθείς μια ταινία στο σπίτι ή ακόμα και σε ένα πάρτι, ως συνοδευτικό στο ποτό.
empty alt

Οι πατατοκεφτέδες αλλιώς

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές...
empty alt

Φαντασμαγευστικά μπισκότα!

Ο καλύτερος τρόπος για να μη φοβάσαι ποτέ τα φαντάσματα; Μετατρέποντάς τα σε χαριτωμένα μπισκότα με λίγη ζάχαρη.
empty alt

Βασικά μυστικά εξοικείωσης με την κουζίνα

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής για να νιώσετε άνετα στην κουζίνα σας, ωστόσο διάφορα sites παραδίδουν on line μαθήματα, ενώ στο youtube θα βρείτε πολλούς σεφ που κάνουν βήμα βήμα σε ζωντανό χρόνο όλα τα στάδια μιας συνταγής για να τα κάνετε μαζί τους.
Back To Top