Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.

«Έχουν πραγματικά ελαφριά, δροσιστική, όξινη γεύση και είναι ευκολόπιοτες, ειδικά τώρα το καλοκαίρι», είπε για τις gose η Αμερικανίδα bartender Anne Becerra.

Μπορεί να μην τις έχεις ακουστά, αλλά οι gose είναι ένας από τους παλαιότερους τύπους μπίρας στον κόσμο, καθώς η ζυθοποίησή τους ξεκίνησε το δέκατο έκτο αιώνα στη Γερμανία. Παράμειναν δημοφιλείς για εκατοντάδες χρόνια, εξαφανίστηκαν στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά άρχισαν να παρασκευάζονται ξανά στη μεταπολεμική περίοδο.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 άρχισαν να γνωρίζουν διάδοση ανάμεσα σε λάτρεις της μπίρας, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα τις έβλεπαν σαν μια καινοτομία.

Οι gose είναι ένα είδος όξινης (sour) μπίρας, κατηγορία στην οποία ανήκουν επίσης οι Berliner Weisse and Lambic. Δύσκολες στη παρασκευή, έχουν γίνει το νέο στοίχημα για πολλές σύγχρονες ζυθοποιίες.

«Τα όξινα ποτά κερδίζουν έδαφος σε κάθε κατηγορία», σχολίασε ο bartender Michael Lenane. «Πολλά κρασιά, οι Μαργαρίτες, τα περισσότερα κοκτέιλ είναι όξινα. Αναμφίβολα ο κόσμος αγαπά τα όξινα ποτά».

Αν λοιπόν σου αρέσουν οι ξινές γεύσεις, όπως το τουρσί, η λεμονάδα και τα πατατάκια με αλάτι και ξίδι, πιθανότατα θα αγαπήσεις τις gose, αν και αρκετές από αυτές είναι πολύ πιο ήπιες από άποψη οξύτητας.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον για τις gose, σύμφωνα με το Refinery29.com, είναι ότι απευθύνονται σε ένα κοινό που επεκτείνεται πέρα από τους «παραδοσιακούς» λάτρεις της μπίρας. Μάλιστα σύμφωνα με μια έρευνα του 2015, οι γυναίκες είναι 75% πιθανότερο από τους άντρες να προτιμήσουν μια όξινη (sour) μπίρα.

empty alt

Οδηγός: φτιάξε σπιτικό ξινολάχανο, βήμα βήμα

Στην κεντρική Ευρώπη, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα, συχνά παίζει ως συνοδευτικό στο κρέας και το κοτόπουλο το λάχανο τουρσί ή ξινολάχανο ή sauerkraut.
empty alt

Το κόλπο για να μην πετάξεις το κρασί που περίσσεψε

Σου περίσσεψε κρασί στην ανοιγμένη φιάλη, αλλά δεν σκοπεύεις να το καταναλώσεις άμεσα; Αντί να το αφήσεις στο ψυγείο (οπού πιθανότατα θα χαλάσει προτού προλάβεις να το χρησιμοποιήσεις), μοίρασε σε παγοκύστες το κρασί που περίσσεψε και τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη.
empty alt

Το τρικ για να αφαιρέσεις το τσόφλι από ένα αυγό χωρίς κόπο και πόνο

Κάποιες φορές το ξεφλούδισμα ενός αυγού παίρνει διαστάσεις άθλου, ιδιαίτερα όταν είναι σφιχτό. Όμως δοκιμάζοντας το παρακάτω κόλπο, θα αφαιρέσεις το τσόφλι του εύκολα και γρήγορα, χωρίς κόπο και πόνο.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Πώς να νικήσετε τις ιώσεις από το… πιάτο σας!

Τώρα που ιώσεις χτυπάνε κόκκινο, εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγιεινή και σκέφτεστε να πάρετε, φροντίστε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας… τρώγοντας! Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που μπορεί να θωρακίσει την υγεία...
empty alt

Ιώσεις και βιταμίνη C- τι πρέπει να ξέρουμε

Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων.
empty alt

Τηγανητό ρύζι με χοιρινό

Το τηγανητό ρύζι προήρθε από την Κίνα και μάλιστα προέκυψε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Sui και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο τηγάνι σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς.
empty alt

Εδώ, η Bonduelle νοιάζεται φυσικά!

Η Bonduelle νοιάζεται για τους ανθρώπους, την ευημερία τους και την υγεία του πλανήτη. Νοιάζεται για τη διατροφή τους και το αποδεικνύει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, εμπνέοντας παράλληλα ένα υγιεινό μοντέλο φυτικής διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων...
Back To Top