Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Αυγά στρουθοκάμηλου – και άλλες ιδέες για ένα βασιλικό brunch

0     

Αυγά στρουθοκάμηλου – και άλλες ιδέες για ένα βασιλικό brunch

eggs

Αν σου αρέσουν ιδιαίτερα τα αυγά ή θέλεις να ετοιμάσεις ένα ξεχωριστό γεύμα με βάση το αυγό, δεν υπάρχουν μόνο τα δίκροκα της κότας αλλά και εκείνα πολλών άλλων πτηνών που ναι, είναι επίσης βρώσιμα, συχνά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και μαγειρεύονται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.

Ακολουθούν μερικές μόνο από τις επιλογές σου και ιδέες για να αναδείξεις τη γεύση και την υφή τους:

Αυγά στρουθοκάμηλου. Είναι τόσο μεγάλα, που ένα αρκεί για να ταΐσει πάνω από έξι άτομα. Μπορείς να τα απολαύσεις σε ομελέτες ή τηγανιτά.

Αυγά γαλοπούλας. Εκπληκτικά κρεμώδη και με πλούσιο κρόκο, είναι ιδανικά για τηγάνισμα. Μόνο που η παραγωγή τους είναι περιορισμένη.

Αυγά φραγκόκοτας. Μικρότερα σε μέγεθος αλλά με ιδιαίτερα δυνατή γεύση, προσφέρονται για σπιτικές μαγιονέζες και ολαντέζ.

Αυγά φασιανού. Το μέγεθός τους είναι κάπου ανάμεσα στα αυγά ορτυκιού και κότας, αλλά έχουν πλούσιο κρόκο. Κατανάλωσέ τα σφιχτά, ποσέ, τηγανιτά, σε σαλάτες και σπιτικές ολαντέζ.

Αυγά χήνας. Αρκετά μεγάλα σε μέγεθος (περίπου 2,5 φορές μεγαλύτερα από τα αυγά κότας), μπορείς σε μια συνταγή να αντικαταστήσεις 2-3 αυγά κότας με ένα αυγό χήνας. Θα τα απολαύσεις, επίσης, σφιχτοβρασμένα και κομμένα σε φέτες.

Αυγά πάπιας. Πιο πλούσια από τα αυγά χήνας και με ελαφρύ κρόκο, είναι ιδανικά για γλυκές και αλμυρές συνταγές όπως κρεμ μπριλέ, κέικ αλλά και ομελέτες.

Αυγά ορτυκιού. Μόλις στο ένα τέταρτο του μεγέθους του αυγού κότας, δεν σου γεμίζουν το μάτι, αλλά μαγειρεύονται μόλις σε μισό λεπτό και δεν υστερούν καθόλου σε γεύση. Για να μην «εξαφανιστούν» σε μια συνταγή απόλαυσέ τα σκέτα, σφιχτά, ποσέ ή σε σαλάτες.

Αυγά γλάρου. Τα αυγά του μαυροκέφαλου γλάρου είναι κορυφαία σε γεύση, αλλά σπάνια. Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου τα σερβίρουν μελάτα, γαρνιρισμένα με αποξηραμένα φύλλα σέλινου σε σκόνη.

Σπάνια αυγά θα βρεις σε καλά delicatessen και στην αλυσίδα καταστημάτων Κρόκος.