Τα ψυγεία διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά στα σπίτια μας από το 1913, αλλά δεν είναι πάντα πιο φρέσκα στο ψυγείο.

 

Τα ψυγεία διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά στα σπίτια μας από το 1913, αλλά δεν είναι πάντα πιο φρέσκα στο ψυγείο. Υπάρχουν μερικά τρόφιμα που πραγματικά δεν πρέπει να διατηρείτε στο ψυγείο. Μάθετε ποια είναι και δεν θα σπαταλήσετε περιττό χώρο στο ψυγείο σας!

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο επιτυγχάνουν ταχύτερη ωρίμανση όταν αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Βασιλικός

Ο βασιλικός διατηρείται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου με τους μίσχους βυθισμένους στο νερό. Αυτό ισχύει και για άλλα βότανα.

Πιπεριές

Η φλούδα των πιπεριών κρατάει καλύτερα του όταν φυλάσσεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αγγούρια

Είναι ένα συνηθισμένο λάθος, αλλά η αποθήκευση αγγουριών στο ψυγείο θα τα κάνει υδαρή και μαλακά. Εάν επιλέξετε να τα ψύξετε, είναι καλύτερο να τα τυλίξετε σε πλαστικό για να ελαχιστοποιήσετε την υγρασία.

Τουρσιά

Έχουν ήδη υποστεί διαδικασία συντήρησης. Δεν χρειάζονται ψυγείο.

Κρεμμύδια

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τα κρεμμύδια σας να μαλακώνουν και να σχηματίζουν μούχλα στο ψυγείο; Προκαλείται από την υγρασία. Αποθηκεύστε τα κάπου δροσερά και στεγνά, αλλά όχι σε πλαστική σακούλα ή κοντά σε πατάτες.

Σκόρδο

Όπως τα κρεμμύδια, το σκόρδο διατηρείται καλύτερα σε δροσερό, ξηρό μέρος. Η ψύξη προκαλεί φθορά.

Πατάτες

Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε πατάτες σε χάρτινη σακούλα. Η προστιθέμενη υγρασία από το ψυγείο αλλοιώνει τη γεύση τους.

Ντομάτες

Η διατήρηση των ντοματών σας σε θερμοκρασία δωματίου θα διασφαλίσει ότι θα έχουν τη βέλτιστη γεύση και ζουμερότητα.

Μπανάνες

Οι μπανάνες χρειάζονται θερμότερες θερμοκρασίες για να ωριμάσουν, πράγμα που σημαίνει ότι το ψυγείο σίγουρα δεν είναι το σωστό μέρος για αυτές.

 

freezes

 

Μούρα

Τα μούρα σας έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου. Η υγρασία του ψυγείου θα τα καταστρέψει. Συνιστάται επίσης να τα πλένετε μόνο όταν πρόκειται να τα φάτε.

Εσπεριδοειδή

Συνεχίστε τη φύλαξή τους στον πάγκο και βεβαιωθείτε ότι έχετε απαλλαγεί από αυτά που χαλάνε. Η μούχλα μπορεί γρήγορα να εξαπλωθεί στα υπόλοιπα.

Πεπόνια-καρπούζια

Εάν είναι ακόμα ολόκληρα, τα πεπόνια θα πρέπει να αφεθούν σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ωριμάσουν. Πρέπει να ψύχονται μόνο όταν τεμαχιστούν.

Κέτσαπ

Αυτό είναι συζητήσιμο, αλλά η οξύτητα στο κέτσαπ σημαίνει ότι μπορείτε να το κρατήσετε έξω από το ψυγείο και θα παραμείνει φρέσκο για περίπου ένα μήνα. Εάν χρειάζεστε περισσότερο από ένα μήνα για να χρησιμοποιήσετε το μπουκάλι, κρατήστε χώρο στο ψυγείο σας.

Σάλτσα σόγιας

Χάρη στη ζύμωση, διατηρείτε η σάλτσα σόγιας σε ένα ντουλάπι για έως και ένα χρόνο αντί για το ψυγείο.

Βούτυρο

Ναι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο … αλλά η αποθήκευση βουτύρου το καθιστά σκληρό και δύσκολο να απλωθεί. Μπορείτε πραγματικά να διατηρήσετε ράβδους βουτύρου εκτός ψυγείου για περίπου μια εβδομάδα (σε λογικές θερμοκρασίες), ώστε να διατηρεί μια ευχάριστη συνοχή.

Φυστικοβούτυρο

Έχετε τρεις μήνες για να τελειώσετε αυτό το βάζο (… σαν να είναι μια πρόκληση) προτού να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

Ξηροί καρποί

Μην χάσετε τη γεύση των ξηρών καρπών σας διατηρώντας τα στο ψυγείο. Πρέπει να φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο σε μέρος που δεν είναι πολύ ζεστό ή κρύο.

Αρτοσκευάσματα

Εάν τα αποθηκεύετε για αργότερα, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να τα διατηρείτε σε μια χάρτινη σακούλα σε θερμοκρασία δωματίου.

Μήλα

Αυτά θα πάνε καλά στον πάγκο για τουλάχιστον μία εβδομάδα – αν όχι δύο.

 

 

empty alt

Πολύτιμα δημητριακά

Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονες φυτικές ίνες από δημητριακά ολικής άλεσης διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια ή καρκίνο, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
empty alt

Τα 11 οφέλη του γκρέιπφρουτ

Ξέρεις ότι σου κάνει καλό να πίνεις φρέσκους χυμούς και προσπαθείς να στύβεις πορτοκαλάκια. Το γκρέιπφρουτ όμως, ξινούτσικο σου φαίνεται και το αποφύγεις.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

5 tips για να σταματήσεις να πετάς χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με καταπράσινα, ολόδροσα λαχανικά και τίποτα πιο απελπιστικό από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σακούλες με σάπια τρόφιμα.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Ζεστή ευτυχία… με γεύση σοκολάτα

Τώρα που το κρύο έπιασε για τα καλά, μία κούπα ζεστό γάλα, κακάο και νόστιμους συνδυασμούς θα ανεβάσει τη θερμοκρασία.
empty alt

Marry Me Pasta – μια συνταγή όλο αγάπη για ζυμαρικά!

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών
Back To Top