Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Ένας ανορθόδοξος τρόπος να κόψεις το ψωμί σε φέτες (έχει αποτέλεσμα!)

0     

Ένας ανορθόδοξος τρόπος να κόψεις το ψωμί σε φέτες (έχει αποτέλεσμα!)

cut_bread

Μάλλον θα έχεις συνηθίσει να κόβεις μια φραντζόλα ψωμί σε φέτες ακουμπισμένη οριζόντια στον πάγκο.

Ωστόσο, ένας πιο αποτελεσματικός αν και ανορθόδοξος τρόπος είναι να τη γυρίσεις στο πλάι (όπως στη φωτό). Έτσι, θα διαπιστώσεις ότι κόβεται πιο εύκολα, χωρίς κόπο και χωρίς να αναγκαστείς να τη ζουλάς με κίνδυνο να τη διαλύσεις. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή ενώ τη συγκρατείς με το ένα χέρι. Δεν είναι όμως τόσο επικίνδυνο όσο φαίνεται.

Υπάρχει ολόκληρη… επιστήμη πίσω από αυτή την τεχνική.

Με αυτό τον τρόπο, το αφράτο ψωμί κόβεται χωρίς πίεση. Επιπλέον, όταν η φραντζόλα είναι πλατιά (αλλά όχι ιδιαίτερα ψηλή) και την κόβεις τοποθετημένη στο πλάι, η κίνηση κοψίματος που κάνεις με το μαχαίρι είναι μικρότερη, δηλαδή πιο σύντομη και απλή.

Όσο για τα πιο τραγανά και σκληρά είδη ψωμιού, κόβοντάς τα ακουμπισμένα στο πλάι διαπερνάς από την αρχή με το μαχαίρι και τις δύο πιο σκληρές πλευρές τους ταυτόχρονα (την πάνω και την κάτω κρούστα). Έτσι, οι φέτες κόβονται ευκολότερα και δεν θα χρειαστεί να κοπιάσεις για να τις διαχωρίσεις όταν φτάσεις στην κάτω κρούστα, όπως συμβαίνει όταν κόβεις μια φραντζόλα σε οριζόντια θέση.