Μάλλον θα έχεις συνηθίσει να κόβεις μια φραντζόλα ψωμί σε φέτες ακουμπισμένη οριζόντια στον πάγκο. Ωστόσο, ένας πιο αποτελεσματικός αν και ανορθόδοξος τρόπος είναι να τη γυρίσεις στο πλάι (όπως στη φωτό).

Μάλλον θα έχεις συνηθίσει να κόβεις μια φραντζόλα ψωμί σε φέτες ακουμπισμένη οριζόντια στον πάγκο.

Ωστόσο, ένας πιο αποτελεσματικός αν και ανορθόδοξος τρόπος είναι να τη γυρίσεις στο πλάι (όπως στη φωτό). Έτσι, θα διαπιστώσεις ότι κόβεται πιο εύκολα, χωρίς κόπο και χωρίς να αναγκαστείς να τη ζουλάς με κίνδυνο να τη διαλύσεις. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή ενώ τη συγκρατείς με το ένα χέρι. Δεν είναι όμως τόσο επικίνδυνο όσο φαίνεται.

Υπάρχει ολόκληρη… επιστήμη πίσω από αυτή την τεχνική.

Με αυτό τον τρόπο, το αφράτο ψωμί κόβεται χωρίς πίεση. Επιπλέον, όταν η φραντζόλα είναι πλατιά (αλλά όχι ιδιαίτερα ψηλή) και την κόβεις τοποθετημένη στο πλάι, η κίνηση κοψίματος που κάνεις με το μαχαίρι είναι μικρότερη, δηλαδή πιο σύντομη και απλή.

Όσο για τα πιο τραγανά και σκληρά είδη ψωμιού, κόβοντάς τα ακουμπισμένα στο πλάι διαπερνάς από την αρχή με το μαχαίρι και τις δύο πιο σκληρές πλευρές τους ταυτόχρονα (την πάνω και την κάτω κρούστα). Έτσι, οι φέτες κόβονται ευκολότερα και δεν θα χρειαστεί να κοπιάσεις για να τις διαχωρίσεις όταν φτάσεις στην κάτω κρούστα, όπως συμβαίνει όταν κόβεις μια φραντζόλα σε οριζόντια θέση.

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Ένα εύκολο tip για να έχεις διαρκώς φρεσκοψημένα μπισκότα στο σπίτι!

Πώς σού φαίνεται η ιδέα να έχεις, οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, ζεστά, φρέσκα, σπιτικά μπισκότα, κατευθείαν από το φούρνο σου; Μπορείς να την κάνεις πραγματικότητα με έναν πολύ απλό τρόπο.
empty alt

Τα μήλα βοηθούν τα άλλα φρούτα να ωριμάσουν

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Πώς να φτιάξεις Bûche de Noël

Το κέικ Bûche de Noël είναι μια γαλλική χριστουγεννιάτικη παράδοση που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Το γλυκό αντιπροσωπεύει το κούτσουρο yule που έκαναν οικογένειες από την παραμονή των Χριστουγέννων.
empty alt

Λευκά, κόκκινα ή ροζέ, τα σταφύλια είναι το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τα σταφύλια καλλιεργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί από αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς για χρήση τους στην οινοποιία.
Back To Top