Καλοκαιρινά πιάτα με ζυμαρικά

0     

Καλοκαιρινά πιάτα με ζυμαρικά

pastacov

 

Οι επιλογές με τα ζυμαρικά δεν τελειώνουν ποτέ. Είτε όσον αφορά τα είδη των ζυμαρικών που η επιλογή είναι τεράστιο, όσο και με τις σάλτσες με τις οποίες μπορείτε να τα συνοδέψετε. Τώρα που οι θερμοκρασίες έχουν αγγίξει το καλοκαίρι, σας παρουσιάζουμε 3 απλές, εύκολες και δροσερές προτάσεις ζυμαρικών που θα σας χορτάσουν χωρίς να ανεβάσουν κι άλλο τη ζέστη!

 

Ζυμαρικά με λεμόνι και ρικότα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. σπαγγετίνι ή σπαγγέτι

1 φλ. ρικότα

1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα

Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι

Φρεσκοκομμένο βασιλικό, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποθηκεύστε 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και μετά στραγγίστε. Ρίξτε ξανά τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε ρικότα, λάδι, πεκορίνο, χυμό λεμονιού και ξύσμα. Συμπληρώστε αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα κόκκους κόκκινου πιπεριού. Προσθέστε μείγμα ρικότα και 1/4 φλιτζάνι διατηρημένο νερό ζυμαρικών στα ζυμαρικά και ρίξτε το. Προσθέστε περισσότερο διατηρημένο νερό ζυμαρικών εάν η σάλτσα είναι πολύ παχιά.

Σερβίρετε με βασιλικό, τριμμένο τυρί.

 

Ζυμαρικά με γαρίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

αλάτι kosher

500 γρ. σπαγγέτι

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες

1 κουτ. ιταλικά καρυκεύματα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

2 φλ. κομμένες ντομάτες

1/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, ή και περισσότερο για γαρνιτούρα

Φρέσκος βασιλικός, για γαρνιτούρα

pasta

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να είναι al dente. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ρίξτε τις γαρίδες και τα ιταλικά καρυκεύματα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν πλήρως, 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά και μετά αφήστε στην άκρη.

Στο τηγάνι, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι. Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε μέχρι να μαραθεί, 1 λεπτό. Προσθέστε ντομάτες και μαγειρέψτε 2 λεπτά ακόμη, στη συνέχεια ανακατέψτε με την κρέμα και την παρμεζάνα. Αφήστε να σιγοβράσει, 2 λεπτά. Προσθέστε τα ζυμαρικά και τις γαρίδες και ανακατέψτε.

Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

 

Πένες Puttanesca

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

αλάτι kosher

500 γρ πένες

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

6 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός

5 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα

1/3 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1/2 φλ. ελιές μισής καλαμάτας

1/4 φλ. κάππαρη, ξεπλυμένη

κόκκους κόκκινου πιπεριού

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένες αντσούγιες (προαιρετικά)

φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας έως ότου να είναι al dente.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να αναδειχθεί το άρωμά του, 1 λεπτό. Προσθέτουμε τοματοπολτό και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθεί, μετά προσθέτουμε ντομάτες και σιγοβράζουμε μέχρι να ροδίσουν, 10 έως 12 λεπτά.

Προσθέστε μαϊντανό, ελιές, κάππαρη, κόκκους κόκκινου πιπεριού και αντσούγιες (εάν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Αφήστε να σιγοβράσει 5 λεπτά.

Ρίξτε τις πένες και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν πλήρως. Σερβίρετε με παρμεζάνα.