Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα βύσσινων  και γλυκών κερασιών για την καλύτερη ισορροπία και γεύση κερασιού. Ετοιμάζοντας πρώτα τη γέμιση, θα είστε σίγουροι ότι θα πάρετε μια πλούσια γέμιση με τέλεια μαγειρεμένα κεράσια. Είναι η πίτα των παιδικών σας αναμνήσεων και φυσικά, είναι καλύτερη με την τέλεια βουτυρώδη κρούστα μας.

ΥΛΙΚΑ:

12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουτ. αλάτι

1φλ. (2 μπαστούνια) κρύο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια 1/2 »

8 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό, συν περισσότερο όσο χρειάζεται

1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΕΡΑΣΙΩΝ

3 κιλά κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Χυμός 1/2 λεμονιού

1 κουτ. αλεσμένο τζίντζερ

1 κουτ. κανέλα

3/4 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου

Πρέζα αλάτι

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Pastaflor

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε κρύο βούτυρο και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να το τρίψετε σε αλεύρι μέχρι το βούτυρο να έχει το μέγεθος των μισών καρυδιών, φροντίζοντας να ρίξετε και να διατηρήσετε το βούτυρο επικαλυμμένο με αλεύρι. Προσθέτουμε παγωμένο νερό και ξύδι και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέστε περισσότερο νερό 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά μέχρι να ενωθεί η ζύμη όταν πιέζεται. Το μείγμα πρέπει να είναι υγρό και να συγκρατείται εύκολα, αλλά όχι πολύ υγρό και κολλώδες. Σχηματίστε σε δύο λείους δίσκους και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και έως 3 ημέρες (ή καταψύξτε έως και 1 μήνα).

Εν τω μεταξύ, κάντε τη γέμιση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε κεράσια, ζάχαρη, άμυλο καλαμποκιού, χυμό λεμονιού, τζίντζερ, κανέλα, εκχύλισμα αμυγδάλου και μια μεγάλη πρέζα αλάτι. Αφήστε το να βράσει, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια και να αρχίσει να πήζει το υγρό, για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Αφήστε τη ζύμη να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 5 έως 10 λεπτά. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε και τις δύο κρούστες πίτας σε στρογγυλό σχήμα. Μεταφέρετε έναν από τους γύρους σε ένα πιάτο πίτας 9″ και πιέστε απαλά τις πλευρές προς τα κάτω για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά. Κόψτε τη δεύτερη κρούστα σε λωρίδες πάχους 1” για μια κορυφή πλέγματος και στη συνέχεια τοποθετήστε τη σε μια μεγάλη σανίδα κοπής. Βάζουμε στο ψυγείο και τις δύο κρούστες για 15 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° με ένα μεγάλο ταψί στον φούρνο. Ρίξτε δροσερή γέμιση κερασιών πάνω από την κρούστα στη φόρμα της πίτας. Για να φτιάξετε μια σχάρα, τοποθετήστε λωρίδες ζύμης πίτας κάθετα πάνω από τη γέμιση. Σηκώστε κάθε άλλη λωρίδα και τοποθετήστε και γυρίστε τη ζύμη οριζόντια. Τοποθετήστε τις λωρίδες πίσω. Σηκώστε τις άλλες εναλλασσόμενες λωρίδες προς τα επάνω και τοποθετήστε μια άλλη λωρίδα οριζόντια και στη συνέχεια τοποθετήστε τις προς τα κάτω. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες λωρίδες και η κορυφή καλύπτεται.

Χρησιμοποιώντας ψαλίδια κουζίνας, κόψτε τις άκρες σε προεξοχή ½ ”. Τσιμπήστε την κρούστα κάτω και πάνω, στη συνέχεια βάλτε την κρούστα κάτω, έτσι ώστε η άκρη να είναι επίπεδη με την άκρη της φόρμας πίτας. Πτυχώστε τις άκρες όπως θέλετε. Βουρτσίστε την κρούστα με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με ζάχαρη τουρμπινάντο. Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.

Τοποθετήστε προσεκτικά την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία στους 180° και ψήστε μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να γεμίσει η γέμιση, 50 με 60 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.

empty alt

Μύθοι και αλήθειες για τα ζυμαρικά

Ήρθε η ώρα για να αθωωθούν τα «αμαρτωλά» ζυμαρικά. Μια έρευνα επιστημόνων από την Ιταλία με Έλληνα επικεφαλή δείχνει ότι οι βλαβερές για την σιλουέτα συνέπειες των ζυμαρικών αγγίζει τα όρια του μύθου.
empty alt

Το υλικό που θα απογειώσει τα λαχανικά που ψήνεις στο φούρνο

Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να...
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φιλετάρεις φρέσκιες σαρδέλες

Ακόμα και αν οι σαρδέλες κονσέρβας σού λύνουν τα χέρια, τίποτα δεν συγκρίνεται σε γεύση με τις φρέσκιες σαρδέλες.
empty alt

Αυγολέμονο: τα μυστικά

Αυγολέμονο: Μην το «φοβάσαι», ακόμα και αν είσαι αρχάριος στην κουζίνα.
empty alt

Το τρικ για να αφαιρέσεις το τσόφλι από ένα αυγό χωρίς κόπο και πόνο

Κάποιες φορές το ξεφλούδισμα ενός αυγού παίρνει διαστάσεις άθλου, ιδιαίτερα όταν είναι σφιχτό. Όμως δοκιμάζοντας το παρακάτω κόλπο, θα αφαιρέσεις το τσόφλι του εύκολα και γρήγορα, χωρίς κόπο και πόνο.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Εξωτική παγωμένη απόλαυση με ανανά και γιαούρτι

Αυτό το παγωμένο γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ανανά είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να σε δροσίσει εκείνες τις καυτές μέρες του καλοκαιριού! Συστατικά 1/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού παστεριωμένο ή χωρίς χοληστερόλη 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι...
empty alt

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις
Back To Top